Til hovedinnhold
kaker

Enkel rullekake med jordbær og sjokolade

Hjemmelaget rullekake er lekende lett å lage og smaker supergodt. Ikke bare er det himmelsk godt – kaka er klar til å nytes på under en time!

Enkel rullekake med jordbær og sjokolade

10min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du til rullekaken:

smør

egg (middels store)

sukker

hvetemel

bakepulver

vaniljesukker

sukker (til å drysse bakepapiret med)

Dette trenger du til fyllet:

naturell kremost (romtemperert)

sukker

kremfløte (kald)

jordbær ( i små terninger + noen hele til pynt)

mørk sjokolade (grovhakket)

melis

sitronmelisse

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200˚C. Gni litt smør i bunnen av en langpanne for å feste bakepapiret.
Pisk egg og sukker til stiv og lysegul eggedosis. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker og vend forsiktig inn til en jevn røre.
Fordel kakerøren jevnt utover langpannen (ca 0,5 cm tykt lag) og stek midt i ovnen i 8-10 minutter. Pass på at den ikke blir for brun.
Legg et nytt bakepapir på benken og dryss på sukker. Hvelv den ferdig stekte kakebunnen over på papiret og dekk kaken med et varmt og fuktig kjøkkenhåndkle til bunnen er avkjølt (ca. 15 minutter).
Pisk kremost og sukker til en myk og jevn krem. Hell fløten i bakebollen mens maskinen går. Bruk slikkepott til å få med kremosten i bunnen og på sidene. Pisk videre til kremen så vidt topper seg.
Del jordbærene i små terninger og grovhakk sjokoladen.
Legg den avkjølte kakebunnen med langsiden mot deg. Smør et tynt lag krem utover bunnen og dryss på jordbærbiter og hakket sjokolade. La det gjerne være igjen en kant på ca 2 cm på siden lengst fra deg.
Bruk bakepapiret til hjelp til å rulle kaken tett sammen. Start med langsiden nærmest deg selv. Legg rullekaken på et fat med skjøten ned og la den hvile i kjøleskapet en time før servering.
Dryss godt med melis på rullekaken rett før servering og pynt med jordbær, sitronmelisse og den ekstra kremen.
TIPS! I stedet for fuktig klede kan langpannen bli liggende over kaken mens den avkjøles for å holde den myk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆