Rullekake ser muligens avansert ut men du lager den lett på under en time. Mestrer du denne teknikken har du alltid en imponerende kake på lur når du får overraskende besøk eller ettermiddagskaffen mangler følge.

<<SUPERENKEL FESTKAKE: Pavlova med salt karamell og friske bær>>

Rullekake – trinn for trinn

Her er en liten oversikt over de viktigste tingene du må huske når du skal bake rullekake. Følger du disse tipsene er veien kort til et imponerende vakkert og godt bakverk (fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du nederst i saken). 

Selve kakerøren består av ganske få ingredienser og steketiden er veldig kort i forhold til andre kaker. Det aller viktigste å huske på er at du pisker eggedosisen lenge nok til at den blir skikkelig lys og luftig. 

Med kakerøren klar er det bare å følge disse 7 enkle trinnene:

Slik lager du rullekake, trinn 1.

Trinn 1: Smør langpannen med fett, dekk med bakepapir og fordel kakerøren jevnt utover i et ca. 0,5 cm tykt lag. Kaken stekes midt i ovnen i 8-10 minutter.

Slik lager du rullekake, trinn 2.

Trinn 2: Legg et nytt bakepapir på benken, dryss på sukker og hvelv over den ferdig stekte kakebunnen. Fjern papiret fra bunnen av kaken som nå ligger opp.

Slik lager du rullekake, trinn 3.

Trinn 3: Dekk kaken med et varmt og fuktig kjøkkenhåndkle til bunnen er avkjølt (ca. 15 minutter). Dette er veldig viktig for å forhindre at bunnen sprekker når den rulles.

Slik lager du rullekake, trinn 4.

Trinn 4: Legg den avkjølte kakebunnen med langsiden mot deg og smør et jevnt lag krem utover bunnen.

Slik lager du rullekake, trinn 5.

Trinn 5: Dryss på jordbærbiter og hakket sjokolade. La det gjerne være igjen en kant på ca 2 cm på siden lengst fra deg.

Slik lager du rullekake, trinn 6.

Trinn 6: Bruk bakepapiret til hjelp til å rulle kaken tett sammen. Start med langsiden nærmest deg selv. Legg deretter rullekaken på et fat med skjøten ned og la den hvile i kjøleskapet en time før servering.

Slik lager du rullekake, trinn 7.

Trinn 7: Dryss godt med melis og revet sjokolade på rullekaken rett før servering og pynt med jordbær, sitronmelisse og ekstra krem.

Genialt enkel å variere

Rullekake er superenkel å forvandle fra frisk og vårlig 17. mai-kake til en mer høstlig variant med norske epler. Den aller enkleste varianten er å finne fram favorittsyltetøyet, smøre det utover sukkerbunnen, rulle sammen og nyte kaken mens den er helt fersk, kanskje med noen friske bær og et lite dryss melis på toppen. 

Vi har valgt å fylle vår rullekake med friske jordbær (gjerne norske når de er i sesong), mørk sjokolade og en frisk og fyldig ostekrem, men du står selvsagt fritt til å bruke det du liker aller best. 

<<GJØR DET ENKLT: Verdens enkleste bløtkake>>

Fyll til flere supergode rullekaker:

 

RULLEKAKE MED JORDBÆR OG SJOKOLADE

 • Vanskelighetsgrad: Lett
 • Totaltid: 40 minutter
 • Steketid: 8-10 minutter 
 • Steketemperatur: 200˚C

 

Dette trenger du:

 • 1 ts smør
 • 4 egg, medium store
 • 125 g sukker
 • 125 g hvetemel
 • 0,25 ts bakepulver
 • 0,5 ts vaniljesukker
 • Sukker

 

Fyll

 • 125 g kremost naturell, romtemperert
 • 30 g sukker
 • 3 dl kremfløte, kald
 • 200 g jordbær, i små terninger + noen hele til pynt
 • 50 g mørk sjokolade, grovhakket
 • Melis
 • Sitronmelisse

 

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 200˚C. Gni litt smør i bunnen av en langpanne for å feste bakepapiret.
 2. Pisk egg og sukker til stiv og lysegul eggedosis. Sikt inn mel, bakepulver og vaniljesukker og vend forsiktig inn til en jevn røre.
 3. Fordel kakerøren jevnt utover langpannen (ca 0,5 cm tykt lag) og stek midt i ovnen i 8-10 minutter. Pass på at den ikke blir for brun.
 4. Legg et nytt bakepapir på benken og dryss på sukker. Hvelv den ferdig stekte kakebunnen over på papiret og dekk kaken med et varmt og fuktig kjøkkenhåndkle til bunnen er avkjølt (ca. 15 minutter).
 5. Pisk kremost og sukker til en myk og jevn krem. Hell fløten i bakebollen mens maskinen går. Bruk slikkepott til å få med kremosten i bunnen og på sidene. Pisk videre til kremen så vidt topper seg.
 6. Del jordbærene i små terninger og grovhakk sjokoladen.
 7. Legg den avkjølte kakebunnen med langsiden mot deg. Smør et tynt lag krem utover bunnen og dryss på jordbærbiter og hakket sjokolade. La det gjerne være igjen en kant på ca 2 cm på siden lengst fra deg. 
 8. Bruk bakepapiret til hjelp til å rulle kaken tett sammen. Start med langsiden nærmest deg selv. Legg rullekaken på et fat med skjøten ned og la den hvile i kjøleskapet en time før servering.
 9. Dryss godt med melis på rullekaken rett før servering og pynt med jordbær, sitronmelisse og den ekstra kremen.

 

TIPS!

I stedet for fuktig klede kan langpannen bli liggende over kaken mens den avkjøles for å holde den myk.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ KAKER