Når det kommer til klassiske kakefavoritter ligger Suksessterte helt i toppsjiktet. Det finnes nesten ikke en barnedåp, konfirmasjon, bryllupsfest eller 17.mai hvor den gule kaka ikke har gledet gjestene med sin fyldige krem og lette mandelbunn.

Slik lager du perfekt krem til Suksessterte

Det beste med Suksessterte er utvilsomt den himmelsk gode kremen. Å lage den kan av og til virke som verdensmesterskap i tålmodighet og røring. Nøkkelen ligger i råvarene. Her får du 3 tips som gir perfekt resultat hver gang:  

 1. Meierismør: Meierismør gir både riktig konsistens og smak til kremen. Bremykt kan også være et alternativ, men da må kremen være helt avkjølt før smøret røres inn på grunn av den allerede myke konsistensen. Margarin vil gi feil smak.
 2. Ferske egg: Ved å bruke så ferske eggeplommer som mulig blir kremen myk og god, uten klumper. En annen måte å sikre en klumpfri krem er å sile den etter den har kokt opp, før smøret røres inn.
 3. Romtemperert smør: Når smøret røres inn er det viktig at ikke temperaturforskjellen er for stor mellom eggekremen og smøret. Kremen må fremdeles ha litt lunk, men ikke være så varm at smøret smelter. Samtidig må ikke smøret være for kaldt slik at det avkjøler kremen for mye. Da kan kremen bli «seig» i konsistensen.

<<PRØV OGSÅ: Vidunderlig enkel ostekake med jordbær og melkesjokolade>>

Suksessterte med ekstra mye krem og friske bringebær

Bruker du en mindre kakeform, f. eks. 22 cm i diameter, blir Suksessterta ekstra høy og staselig.

Pynt med spiselige blomster

Det er ikke så vanlig å pynte Suksessterte med noe mer enn den deilige gule kremen, og det er strengt tatt ikke nødvendig heller. Men det er jo litt gøy å gjøre noe ekstra en gang i blant, i alle fall når det er så enkelt.

Husk at du ikke må spise blomster som du har kjøpt i butikken, da disse inneholder skadelige sprøytemidler. Unngå også blomster fra veikanten.

Disse blomstene kan du trygt bruke til kakepynt (kun blomst, ikke stilk): Roser, stemorsblomst, nellik, lavendel, løvetann, geitrams, ringblomst, kattost, agurkurt, blomkarse. (Kilde: godt.no)

Med den gode kremen, bringebær og flotte blomster på plass er det duket for tidenes sommerfestkake.

<<FLERE KAKETIPS: Se våre beste festkake-oppskrifter her.>>

Suksessterte med ekstra mye krem og friske bringebær

Suksessterte pyntet med friske bringebær og spiselige blomster blir garantert en suksess på kakebordet.

SUKSESSTERTE MED FRISKE BRINGEBÆR

Vanskelighetsgrad: Middels
Tilberedningstid: 90 minutter
Steketid: ca. 30 minutter
Temperatur: 180˚C
Kakeform: 22 eller 24 cm Ø

Mandelbunn:

 • Smør til kakeformen
 • 4 eggehviter
 • 125 g mandler, malte
 • 125 g sukker
 • 0,5 ts bakepulver

 

Gul krem:

 • 200 g smør, romtemperert
 • 6 eggeplommer
 • 150 g sukker
 • 1,5 dl kremfløte
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 knivsodd salt
 • Friske bringebær
 • Sitronmelisse/spiselige blomster (kan sløyfes)

 

Slik gjør du:

 1. Start med mandelbunnen: Sett ovnen på 175˚C. Gni kakeformen inn med smør og fest bakepapir i bunnen.
 2. Sørg for at bakebollen er helt ren, og pisk eggehvitene til de begynner å forme topper.
 3. Bruk food processor med kniv eller en mandelkvern til å kjøre mandlene til små smuler.
 4. Bland sammen malte mandler, sukker og bakepulver. Vend inn i de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott.
 5. Fordel røren jevnt utover kakeformen. Stek på rist midt i ovnen i ca. 30 minutter. Mandelbunnen skal ha en fast og tørr overflate når den er ferdig. La stå i kakeformen til bunnen er helt avkjølt og har falt litt sammen.
 6. Lag den gule kremen: Del smøret i små terninger og la de stå på benken mens du lager resten av kremen.
 7. Rør sammen eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en kasserolle med belegg. Sørg for at blandingen er klumpfri.
 8. Varm opp over svak til middels sterk varme. Rør godt i bunnen hele tiden. Ved første kokeboble trekkes kasserollen bort fra varmen. Sett kremen til avkjøling i romtemperatur.
 9. Smørterningene piskes inn for hånd, én og én mens kremen fremdeles er litt lunken. Smak til med salt. Sett kremen i kjøleskapet ca. 30 minutter før den smøres utover kakebunnen.
 10. Pynt suksessterten med friske bringebær, sitronmelisse og/eller spiselige blomster rett før servering.

Fryse-tips!

Suksessterte kan fryses ned med krem og det hele og tas opp når det kommer gjester på besøk eller du rett og slett bare har lyst på kake. Bunnen blir herlig seig og nesten enda bedre enn når den er helt fersk. Tin kaken på benken og pynt med fargerike bær.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ KAKER