Til hovedinnhold
kaker

Eventyrlig god suksessterte med friske bringebær

Det blir ikke en skikkelig kakefest uten en klassisk Suksessterte. Vi har gjort den klar til festen med ekstra mye krem, syrlige bringebær og fargerike blomster.

Eventyrlig god suksessterte med friske bringebær

30min / 40min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til en kakeform på 22 eller 24 cm Ø:

smør (til å smøre formen med)

eggehviter

mandler (malte)

sukker

bakepulver

Dette trenger du til gul krem:

romtemperert smør

eggeplommer

sukker

kremfløte

vaniljesukker

salt

friske bringebær

spiselige blomster (og sitronmelisse, kan sløyfes)

Fremgangsmetode

Start med mandelbunnen: Sett ovnen på 175˚C. Gni kakeformen inn med smør og fest bakepapir i bunnen.
Sørg for at bakebollen er helt ren, og pisk eggehvitene til de begynner å forme topper.
Bruk food processor med kniv eller en mandelkvern til å kjøre mandlene til små smuler.
Bland sammen malte mandler, sukker og bakepulver. Vend inn i de stivpiskede eggehvitene med en slikkepott.
Fordel røren jevnt utover kakeformen. Stek på rist midt i ovnen i ca. 30 minutter. Mandelbunnen skal ha en fast og tørr overflate når den er ferdig. La stå i kakeformen til bunnen er helt avkjølt og har falt litt sammen.
Lag den gule kremen: Del smøret i små terninger og la dem stå på benken mens du lager resten av kremen.
Rør sammen eggeplommer, sukker, kremfløte og vaniljesukker i en kasserolle med belegg. Sørg for at blandingen er klumpfri.
Varm opp over svak til middels sterk varme. Rør godt i bunnen hele tiden. Ved første kokeboble trekkes kasserollen bort fra varmen. Sett kremen til avkjøling i romtemperatur.
Smørterningene piskes inn for hånd, én og én mens kremen fremdeles er litt lunken. Smak til med salt. Sett kremen i kjøleskapet ca. 30 minutter før den smøres utover kakebunnen.
Det er viktig at ikke temperaturforskjellen er for stor. Kremen må fremdeles ha litt lunk, men ikke være så varm at smøret smelter. Samtidig må ikke smøret være for kaldt slik at det avkjøler kremen for mye. Da kan kremen bli «seig» i konsistensen.
Pynt suksessterten med friske bringebær, sitronmelisse og/eller spiselige blomster rett før servering.
Suksessterte kan fryses ned med krem og det hele. Bunnen blir herlig seig og nesten enda bedre enn når den er helt fersk. Tin kaken på benken og pynt med fargerike bær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆