Til hovedinnhold
kaker

Glutenfrie julekaker – supergode crinkle cookies

Crinkle cookies er glutenfrie og ikke bare utrolig lekre å se på. Der er også farlig gode på smak og noe av det enkleste du kan bake.

Glutenfrie julekaker – supergode crinkle cookies

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

mandelmel

melis (siktet)

sitron (revet skall)

store egg

rød konditorfarge (evt. mer for å gi den fargen du vil ha)

kakaopulver

melis

Fremgangsmetode

Til ca. 30 småkaker.
Forvarm ovnen til 180˚C. Legg bakepapir på stekebrett.
Bland sammen mandelmel, siktet melis og revet sitronskall i en bakebolle.
Pisk eggene lett sammen og ha i det tørre. Bland til en samlet deig.
Del kakedeigen i 3 emner. Tilsett litt konditorfarge i ett emne, kakaopulver i ett og la det siste være naturell.
Rull kakedeigen til kuler, ca. 15 g per kule, og rull i en skål med melis.
Sett kulene på stekebrettet og press forsiktig ned. Flatere kaker blir jevnere stekt.
Stek midt i ovnen i 15-17 minutter og avkjøl på rist. Mandelkakene skal være lett sprø på utsiden, med en seig og myk kjerne når de er spiseklare. Oppbevar mørt og tørt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆