Til hovedinnhold
julemat

Julens beste krumkaker med marsipankrem

Krumkaker er manges julekake-favoritt! Gjør krumkakene enda bedre med appelsinskall, bakte fiken og marsipankrem.

Julens beste krumkaker med marsipankrem

1t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

store egg

sukker

smeltet smør

kardemomme

kaldt vann

hvetemel

Mandelflak (hakket)

klementin (skall, finrevet)

Bakte fiken:

fiken

flytende honning

Marsipankrem:

marsipan

kremfløte

Fremgangsmetode

Lag krumkaker: Bland alle ingrediensene til krumkakene og vend inn mandelflak og klementinskall. Stek dem i krumkakejern og lag skåler av krumkakene før de stivner.
Bakte fiken: Skjær et kors på toppen av fiknene ved stilken. Skjær 2/3 ned på fiknene. Sett dem i en ildfast form og hell honning i korset. Sett i ovnen på 180 grader i ca 12 minutter.
Marsipankrem: Legg marsipanen i fryseren i minimum 1 time.
Pisk kremfløten til krem. Riv marsipan med fint rivjern og bland inn i kremen.
Legg en krumkakeskål på hver tallerken. Fyll med marsipankrem og en bakt fiken på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆