Til hovedinnhold
kaker

Klassisk eplekake i langpanne

Få ting kan slå duften og smaken av nybakt eplekake. Og vil du spre glede til ekstra mange på én gang, lager du den herlige høstklassikeren i langpannen.

Klassisk eplekake i langpanne

1t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

smør (til langpannen)

smør (romtemperert)

sukker

egg

hvetemel

bakepulver

vaniljesukker

salt

epler (ca. 4 epler i båter)

kanel

sukker

brunt sukker

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 190˚C. Gni smør i en langpanne og kle med bakepapir. Smøret får bakepapiret til å ligge stabilt i formen.
Bruk kjøkkenmaskin med K-krok og pisk romtemperert smør og sukker til det er hvitt og luftig.
Tilsett ett og ett egg i smørblandingen mens maskinen går på laveste hastighet.
Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Rør inn i smørblandingen til kakerøren er jevn. Hell den tykke kakerøren over i den bakepapirkledde formen.
Skrell eplene, stikk ut kjernehusene og skjær i båter. Bland sammen kanel og sukker i en stor bolle og vend eplebåtene i blandingen.
Dytt eplene godt ned i kakeformen. Dryss over resten av kanelblandingen og et jevnt lag med brunt sukker.
Sett langpannen på rist midt i ovnen og stek i 50-60 minutter. Stikk en kakepinne i kaken mot slutten av steketiden. Når pinnen er ren og tørr er kaken ferdig.
Avkjøl delvis i formen. Serveres lun, gjerne med vaniljekesam til.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆