Til hovedinnhold
julemat

Knasende sprø kolakaker til jul

Hvordan kan en så liten og beskjeden kake være så ufattelig god? Svenske kolakaker er en perfekt julekake, men med en liten advarsel: de er svært avhengighetsskapende!

Knasende sprø kolakaker til jul
Knasende sprø kolakaker til jul

15min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

romtemperert smør

sukker

siktet hvetemel

natron

kanel

flytende honning

sitron (revet skall)

Fremgangsmetode

Pisk smør og sukker hvitt.
Sikt i det tørre og tilsett honning og sitronskall.
Jobb sammen deigen med hendene og legg i en plastpose. Sett deigen kjølig i 1 time.
Sett ovnen på 175˚C
Del deigen i 6 emner og trill hvert av emnene ut til pølser.
Kjevle pølsene på toppen til lange remser med deig, ca. en halv centimeter tykk.
Legg strimlene på bakepapirkledd stekeplate. Skjær deigstrimlene i rektangler og stek midt i ovnen i ca. 15 minutter. Det blir mellom 80 og 100 småkaker.
Avkjøl kolakakene på rist og oppbevar dem mørkt og tørt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆