Til hovedinnhold
julemat

Krydderkake med klementinsmørkrem

Supersaftig krydderkake med herlige julekrydder er perfekt i førjulstiden. Smørkrem men klementiner gir en ekstra julete spiss på kaka.

Krydderkake med klementinsmørkrem

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du til kakebunnene:

små kakeformer

hvetemel

bakepulver

vaniljeekstrakt

natron

salt

malt kanel

malt muskat

malt ingefær

malt allehånde

malt nellik

brunt sukker

klementinskall (finrevet)

revet gulrot

nøytral olje

store egg

kefir

Dette trenger du til klementinsmørkrem:

kremost naturell

usaltet smør (mykt)

melis

vaniljeekstrakt

klementinskall (finrevet)

klementinsaft

klementin (til pynt)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 180 grader.
Smør to like kakeformer (helst 18 cm) godt. Dryss litt hvetemel i formene og hell av overflødig mel.
Bland mel, bakepulver, vaniljeekstrakt, natron og krydder i en bolle. Sett til side.
Ta fram en kjøkkenmaskin og ha sukker, klementinskall, finrevet gulrot og olje i bollen. Bland godt.
Tilsett egg, ett og ett av gangen.
Tilsett halvparten av melblandingen. Bland godt. Spe med kefir og tilslutt resten av melblandingen.
Fordel kakerøren i de to kakeformene og sett i forvarmet ovn i ca. 30 minutter. Sjekk med en trepinne om kakene er gjennomstekte. Vipp kakebunnene ut av formene og la dem avkjøles opp ned på rist.
Skjær til kakebunnene hvis nødvendig for å få rette flater.

Slik lager du klementinkremen

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller miksmaster til du har en jevn og glatt krem.
Smør krem mellom lagene og fordel resten over hele kaken – på topp og siden.
Pynt med klementinbåter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆