En liten kake – bare til deg - laget på få minutter. Det er mye som er bra med mug cakes – eller «kopp kake» som det kanskje bør hete på norsk. 

Konseptet mug cake er såre enkelt, og krever minimalt med tid, ingredienser og kokkeferdigheter. Det handler om å lage en porsjonsstørrelse kake, rett i koppen som den skal serveres i.

– Det eneste du trenger å gjøre er å blande alt sammen, det skal se ut som en kakedeig. Så er det bare å sette den i mikrobølgeovnen i 40-60 sekunder, og gjerne server den varm, sier kakebloggeren Malin Dahl.

Har du hørt om mug cake? Det er en kake du lager rett i koppen på få minutter. Mug cake ser perfekt når du er lysten på noe søtt og godt i en fei.

Hun var tidlig ute med å eksperimentere med kakedeig i kopp.

 Jeg oppdaget trenden med mug cakes på Pinterest, og ble helt frelst! Det finnes utrolig mange spennende kombinasjoner, og så er det jo så enkelt, forteller hun.

Ingrediensene kan varieres etter smak og behag. Eplekake, banankake eller tradisjonell sjokoladekake? Alt er mulig å blande rett i koppen. 

Mug cake i mikroen

Malin har laget en kake hun kaller «Snickerdoodle» og en «Cookie dough».  Under et lokk av små marshmallows skjuler det seg også en «chocolate brownie»-kake, som lages på følgende måte:

Har du hørt om mug cake? Det er en kake du lager rett i koppen på få minutter. Mug cake ser perfekt når du er lysten på noe søtt og godt i en fei.

Mug cake

2 ss smeltet smør
2 ss vann
3 dråper vaniljeekstrakt
1 klype salt
4 ss sukker
2 ss kakaopulver
4 ss mel

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene sammen og ha det i en kopp.
  2. Sett koppen  i mikrobølgeovnen i 40-60 sekunder. Du ser at den er ferdig når toppen har hevet seg, men sjekk godt underveis.

Mug cake for unge kokker

Mug cakes er nærmest som en gavepakke for alle som har unge kokker i familien, for her er det endelig mulighet å eksperimentere uten å sette kjøkkenet på hodet.

At resultatet også er klart  i en fei, er unektelig en fordel.

– Det er vel det aller beste! Mug cakes lages på bare minutter, så det er jo helt supert om man ønsker seg noe raskt og veldig godt å spise, konkluderer Malin.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ KAKER