Til hovedinnhold
kaker

Luftig ostekake i glass med fyldig appelsincurd

Ostekake kommer i mange former og smaker. Hvorfor ikke servere ostekake i porsjonsglass med en herlig appelsinkrem?

Luftig ostekake i glass med fyldig appelsincurd

30min / 2t 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

appelsinsaft (ca. 1 appelsin)

sitrongelépulver

kremost med smak av mandarin og ananas (romtemperert)

melis (siktet)

vaniljesukker

kremfløte

havrekjeks (Digestive eller Kornmo, knust)

smeltet smør

ristede mandelflak

appelsin (revet skall)

Dette trenger du til appelsincurd:

appelsinsaft (ca. 3 appelsiner)

appelsin (revet skall)

lime (saften)

smør i terninger

sukker

egg (sammenvispet)

Fremgangsmetode

Varm opp appelsinsaften. Ha i gelépulver og rør om til det er helt oppløst. Avkjøl mens ostekremen lages.
Ha kremosten i en bolle og sikt inn melis og vaniljesukker. Pisk sammen til en jevn masse.
Pisk kremfløten til stiv krem og vend inn i ostemassen.
Tilsett den avkjølte appelsingeléen i en tynn stråle mens du rører forsiktig til alt er godt blandet.
Fordel ostemassen i porsjonsglass og sett kaldt i minimum 2 timer.
Knus kjeksen. Smelt smør og rør inn i kjekssmulene. Sett til side.
Rist mandelflak i en tørr stekepanne til de begynner å få litt farge og du kjenner aromaen av varme mandler. Avkjøl på tallerken eller kjøkkenpapir.
Sett glassene med ostemasse ut i romtemperatur 15 minutter før servering. Server med smuldret kjeks, ristede mandler, appelsinkrem og revet appelsinskall.

Slik lager du appelsincurd

Vask appelsinene godt. Riv skallet og press ut saften.
Ha appelsinsaft og -skall i en kasserolle. La det småkoke til væsken er redusert til ca. 1/3. Rør inn limesaften.
Hell den konsentrerte væsken over i en bolle/skål som tåler varme og rør inn smør, sukker og sammenvispede egg.
Sett bollen over et vannbad (uten at bollen kommer i kontakt med det varme vannet) og rør kontinuerlig til kremen får en fin og tykk konsistens. Det tar ca. 20 minutter. Kremen tykner enda mer når den avkjøles.
Avkjølt appelsincurd helles på ostekakene i glass rett før servering.

Tips!

Har du noe til overs kan den friske appelsinkremen fylles på varme, rene glass med tett lokk. Oppbevares i kjøleskapet i 2-3 uker. Appelsincurd kan brukes i kakekrem, på iskrem, vafler, pannekaker, scones og kjeks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆