Til hovedinnhold
kaker

Ostekake med friske bær – uten steking

Etter middag smaker det godt med en frisk og luftig dessert. Ostekake med sitron og friske bær er akkurat det dere har lyst på!

Ostekake med friske bær – uten steking

6t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Dette trenger du til en kakebunn i en kakeform på 22-24 cm:

smeltet smør

kjeks (Digestive for eksempel )

Dette trenger du til ostekrem:

vann

sitrongelépulver (125 g)

kremost naturell

lettrømme

melis

vaniljesukker

kremfløte

friske bær etter ønske

friske mynteblader

Fremgangsmetode

Sett kremost, rømme og fløte ut på benken til de blir romtempererte.
Smelt smør i en gryte. Knus kjeksen godt og ha i gryta med smøret. Bland godt.
Fordel kjeksmassen jevnt utover kakeformen. Bruk baksiden av en spiseskje eller håndbaken til å presse kjeksmassen lett sammen til en fast bunn. Sett formen i kjøleskapet.
Kok opp vann og rør inn gelépulveret. Avkjøl til romtemperatur.
Visp sammen kremost og lettrømme. Sikt inn melis og vaniljesukker og kjør rolig til en jevn masse på rolig hastighet.
Pisk krem til stive topper i en annen bolle. Vend inn i ostemassen.
Rør geléen litt og litt inn i ostemassen.
Hell fyllet over den avkjølte kjeksbunnen. Dunk springformen et par ganger i kjøkkenbenken for å bli kvitt eventuelle luftbobler.
Dekk springformen og sett kaldt i minimum 4-6 timer, eller natten over.
Ta ut ostekaken i god tid slik at den ikke er kjøleskapskald når den serveres. Pynt ostekaken med friske bær og mynteblader rett før servering.
Tips! Hvis du vil ha en allergivennlig kake kan du bytte ut meieriproduktene med laktosefrie varianter. Du kan også bruke glutenfrie kjeks til bunnen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆