Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Mini pavlova med lemon curd

Sprø på utsiden og litt seig inni. Pavlova er kakebordets store dronning! Men hva med å prøve Pavlova med konditor Lars Lians friske lemon curd?

Mini pavlova med lemon curd

40min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Mini pavlova:

eggehviter (romtempererte )

hvitvinseddik

sukker

maisenna

vaniljesukker

Lars Lians lemon curd:

ferskpresset sitronsaft

sitron (revet skall)

eggeplommer

sukker

maisenna

usaltet smør

Fremgangsmetode

Med denne oppskriften kan du lage to store bunner med ca 22 cm i diameter – eller ca 8 mindre porsjonspavlovaer med en diameter på 8 cm.

Mini pavlova

Sett stekeovnen på 150 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir. Tegn opp 8 sirkler, med ca. 8 cm i diameter.
Visp eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i hvitvinseddik mens du visper.
Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper.
Når massen er blank, smidig og fast; ha den over på bakepapiret og form den til runde bunner innenfor sirklene du har tegnet opp.
Senk temperaturen i stekeovnen til 120 °C og sett inn stekeplaten nederst i ovnen. Stek i ca. 30-40 minutter. Følg med – kakene skal være harde utenpå og myke inni.
La pavlovaene avkjøles på rist, og ta bakepapiret forsiktig av.

Lars Lians lemon curd

Bland sammen sitronsaft, sitronskall, eggeplommer, sukker og maisenna i en kasserolle.
Pisk blandingen over medium varme til blandingen koker opp og blir til en blank, tykk krem.
Trekk kasserollen fra varmen og hell kremen over i en bolle. Pisk inn kaldt smør som er delt i terninger. Pisk til smøret er oppløst og godt blandet i curden.
Pass på at lemon curd'en er helt avkjølt før du ringler den over mini pavlovaene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆