Til hovedinnhold
kaker

Regnbuekaken alle snakker om

Hvorfor ikke rocke opp kakebordet til konfirmasjonen eller mai-festen i år? Denne supertrendy regnbuekaken vil i hvert fall høste noen gisp når den åpnes.

Regnbuekaken alle snakker om

1t / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du til 6 lag med kakebunn:

smør

hvetemel

sukker

egg (middels store)

salt

bakepulver

vaniljesukker

pastafarger (gul, oransje, rød, grønn, blå, lilla)

Dette trenger du til frosting:

smør

naturell kremost

melis

vaniljesukker

Fremgangsmetode

Ta ut alle de kalde ingrediensene fra kjøleskapet cirka en halvtime før du begynner, romtempererte råvarer gir det beste resultatet.
Sett ovnen på 180 grader og smør så mange 20 cm store kakeformer du har (du skal steke seks kakebunner).
Ha mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og smør i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn masse. Tilsett eggene og rør til en jevn blanding.
Bruk en kjøkkenvekt og fordel røren likt i 6 boller. Rør inn ulike farger i rørene og hell en røre i hver form. Fordel røren jevnt i formen og stek i 10-12 minutter. Sjekk med en kakepinne at den er ferdig.
Vend kakebunnen på en rist til avkjøling, vask formen og stek videre til du har alle seks kakebunnene.
Lag frostingen og legg en kakebunn på kakefatet, smør et lag smørkrem, legg på en ny kakebunn og fortsett slik til du har en høy, flott kake med 6 ulike kakelag.
Dekk hele kaken med frosting. Du kan enten pynte med multifarget kakestrøssel eller bare la kaken være hvit.
Du kan gjerne smaksette kakebunnene for å gi litt ekstra spennende smak. For eksempel vil litt finrevet sitrusskall som lime, sitron og appelsin, eller saften av pasjonsfrukt, smake godt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆