Alle snakker om den spektakulære regnbuekaken. Selveste bakedronningen Martha Stewart sier at dette er kaken som både vil overraske gjestene og være en garantert suksess i selskapet.

Kakespesialist og kakeblogger, Kristine Ilstad fra Norges største kakeblogg Det søte liv har en bakedille som overgår de fleste. Hun lager de deiligste kaker fra bunnen av, men går heller ikke av veien for å ta en snarvei med ferdige marsipanlokk eller vaniljekremer. På den måten er det lettere å få tid til baking i hverdagen også, mener hun.

Alle vil ha regnbuekake!

Hva en regnbuekake er, kan Kristine Ilstad forklare:

- En regnbuekake kjennetegnes av mange kakebunner som farges i alle regnbuens farger og som settes sammen med hvit smørkrem mellom lagene.
Grunnoppskriften er gjerne en amerikansk "white cake" som lages med smør og mange eggehviter. Denne kakebunnen er fin å stable i flere lag og lar seg også lett farge fordi den blir nokså lys i fargen, forklarer hun.

- Skal du lage kaken så bruk konsentrert konditorfarge for å farge bunnene (såkalt pastafarge), for det trengs nokså kraftig farge for at kakebunnene skal bli fine. Du får kjøpt pastafarger i forskjellige nettbutikker som selger kakepynteutstyr.

Kaketrender akkurat nå

I tillegg til regnbuekake og andre høye kaker, er nye smaker veldig trendy på kakebordet.

- Smaker som går i retning av karamell - og gjerne salt karamell - er veldig riktig for tiden. Det samme gjelder det å bruke lakris og ekte vaniljeekstrakt og vaniljepasta.

<<LAG OGSÅ: Pavlova på ny måte Supergodt med trendy salt karamellsaus>>

Ifølge BBC Good Food er regnbuekaken et godt valg hvis du vil overraske på kakebordet. Denne oppskriften er hentet fra BBC Good Food:

Regnbuekake har seks lag med forskjellig farge. Hvorfor ikke rocke opp kakebordet med en supertrendy regnbuekake? Her får du oppskrift på regnbuekake og tips om hvordan du lager den.

Regnbuekake er kaken alle snakker om nå. Det ser ut som en vanlig kake utenpå, men er spektakulær når du åpner den.

Regnbuekake

Til 6 kakebunnlag trenger du:

 • 375 g smør
 • 675 g hvetemel
 • 450 g sukker
 • 9 medium store egg
 • litt salt
 • 3 ts bakepulver
 • 3 ts vaniljesukker
 • 6 ulike pastafarger (gul, oransje, rød, grønn, blå, lilla)

Frosting:

 • 175 g smør
 • 300 g kremost naturell
 • 750 g melis 
 • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

 1. Ta ut alle de kalde ingrediensene fra kjøleskapet cirka en halvtime før du begynner, romtempererte råvarer gir det beste resultatet.
 2. Sett ovnen på 180 grader og smør så mange 20 cm store kakeformer du har (du skal steke seks kakebunner).
 3. Ha mel, sukker, bakepulver, vaniljesukker og smør i en kjøkkenmaskin og kjør til en jevn masse. Tilsett eggene og rør til en jevn blanding.
 4. Bruk en kjøkkenvekt og fordel røren likt i 6 boller. Rør inn ulike farger i rørene og hell en røre i hver form. Fordel røren jevnt i formen og stek i 10-12 minutter. Sjekk med en kakepinne at den er ferdig.
 5. Vend kakebunnen på en rist til avkjøling, vask formen og stek videre til du har alle seks kakebunnene.
 6. Lag frostingen og legg en kakebunn på kakefatet, smør et lag smørkrem, legg på en ny kakebunn og fortsett slik til du har en høy, flott kake med 6 ulike kakelag. Dekk hele kaken med frosting. Du kan enten pynte med multifarget kakestrøssel eller bare la kaken være hvit.

Tips!

Du kan gjerne smaksette kakebunnene for å gi litt ekstra spennende smak, for eksempel litt finrevet sitrusskall, som lime, sitron og appelsin og saften av pasjonsfrukt, smaker godt.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ KAKER