Brød eller kake? Kjært barn har mange navn. Dette blåbærbrødet er en moderne vri på en type ”gammeldags” tekake – det perfekte tilbehøret til en god kopp te. 

Blåbærbrødet er laget i en brødform, som gjør at du får en deilig, sprø skorpe over hele brødet.

Slik blir blåbærbrødet saftig

For å gjøre blåbærbrødet skikkelig saftig, er yoghurt et veldig godt triks.

Oppskrift på blåbærbrød med sitronglasur,

Hvis du oppbevarer dette blåbærbrødet i en tett plastbeholder i kjøleskapet, holder det seg fersk og saftig i mange dager.

Når blåbærbrødet er ferdigstekt, kan det virke tungt og se litt uferdig ut, men det er rett og slett fuktigheten fra bærene og yoghurten som gir dette resultatet. Men når du smaker på blåbærbrødet, er det saftig og deilig! Yoghurten gir også en fin syrlighet til blåbærbrødet som gjør at det ikke blir for søtt. 

Det aller beste er at dette blåbærbrødet holder seg ferskt og saftig i dagevis. 

Perfekt kombinasjon

Blåbær og sitron smaker kjempegodt sammen. Derfor har vi helt over et generøst lag med syrlig sitronglasur på toppen av blåbærbrødet. Veldig godt!

Sørg for å vente til blåbærbrødet er avkjølt før du heller glasur over, ellers vil den smelte ned i brødet. 

Oppskrift på blåbærbrød med sitronglasur.

Dette blåbærbrødet smaker kjempegodt sammen med en god kopp te. Perfekt når du har lyst på noe ekstra godt!

BLÅBÆRBRØD MED SITRONGLASUR

Dette trenger du:

  • 110 g usaltet smør, mykt
  • 2 ½ dl sukker
  • 2 egg
  • 2,5 dl gresk yoghurt
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ½ ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • 2 ss finrevet sitronskall
  • 5 dl blåbær (ferske eller frosne)

 

Glasur:

  • 100 g melis
  • ca.2 ts sitronsaft

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader
  2. Kjør smør og sukker i en kjøkkenmaskin til det er kremete og lyst. Tilsett egg og yoghurt.
  3. Bland så inn mel, vaniljesukker, bakepulver, salt og sitronskall. Vend inn blåbærene.
  4. Smør en brødform og hell røren i formen. Sett i ovnen i 1 time og 10 minutter. Sjekk etter en time om brødet er ferdig.
  5. Avkjøl på rist.
  6. Lag glasur ved å blande melis med sitronsaft. Juster tykkelsen på glasuren med litt vann.
  7. Hell glasuren over blåbærbrødet.