Til hovedinnhold
langpannekake

Gresskarkake med ostekrem

Er du en fan av klassisk gulrotkake? Hvorfor ikke prøve en saftig versjon med gresskar i stedet? Perfekt når du har rester etter Halloween-gresskaret, eller bare som en deilig høstkake!

Gresskarkake med ostekrem delt i biter, pyntet med pekannøtter og servert på hvitt kakefat i marmor. Små pyntegresskar i bakgrunnen.

50min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 porsjoner

Gresskarkake:

4stkegg

2 og en halvdlnøytral olje (eller smeltet smør)

200ghvitt sukker

150gbrunt sukker

350ghvetemel

3tsbakepulver

1tsnatron

2tskanel

1tskardemomme

en halvtsmuskat

en halvtssalt

450ggresskar (finraspet)

Ostekrem:

250gnaturell kremost (romtemperert)

100gsmør (romtemperert)

150gmelis

1stklime (saft og skall)

Pynt:

1håndfullvalnøtter eller pekannøtter

Fremgangsmetode

Visp sammen egg, olje og sukker.
Bland sammen alt det tørre og vend det inn i det våte. Rør til du har en klumpfri røre.
Skrell gresskaret og finrasp det. Fold inn gresskaret til slutt.
Hell røren i en liten langpanne (26x36 cm). Stekes ved 180 grader i 45-50 minutter. Sjekk med en spiss kniv eller bakepinne mot slutten. Stek til det ikke henger igjen deigrester på pinnen. Avkjøl kaken helt før du smører på ostekrem.
Lag ostekrem ved å piske romtemperert smør og melis til en luftig krem. Tilsett romtemperert kremost, raspet skall og juicen fra en lime til slutt.
Fordel ostekremen utover kaken og pynt med pekannøtter eller valnøtter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn
Coop Litt Ditt Logo hvit