langpannekake
Gresskarkake med ostekrem
Er du en fan av klassisk gulrotkake? Hvorfor ikke prøve en saftig versjon med gresskar i stedet? Perfekt når du har rester etter Halloween-gresskaret, eller bare som en deilig høstkake!
50min / 1t forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
Gresskarkake:
4 stkegg
2 og en halv dlnøytral olje (eller smeltet smør)
200 ghvitt sukker
150 gbrunt sukker
350 ghvetemel
3 tsbakepulver
1 tsnatron
2 tskanel
1 tskardemomme
en halv tsmuskat
en halv tssalt
450 ggresskar (finraspet)
Ostekrem:
250 gnaturell kremost (romtemperert)
100 gsmør (romtemperert)
150 gmelis
1 stklime (saft og skall)
Pynt:
1 håndfullvalnøtter eller pekannøtter
Fremgangsmetode
Visp sammen egg, olje og sukker.
Bland sammen alt det tørre og vend det inn i det våte. Rør til du har en klumpfri røre.
Skrell gresskaret og finrasp det. Fold inn gresskaret til slutt.
Hell røren i en liten langpanne (26x36 cm). Stekes ved 180 grader i 45-50 minutter. Sjekk med en spiss kniv eller bakepinne mot slutten. Stek til det ikke henger igjen deigrester på pinnen. Avkjøl kaken helt før du smører på ostekrem.
Lag ostekrem ved å piske romtemperert smør og melis til en luftig krem. Tilsett romtemperert kremost, raspet skall og juicen fra en lime til slutt.
Fordel ostekremen utover kaken og pynt med pekannøtter eller valnøtter.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆