Til hovedinnhold
kaker

Saftig gulrotkake med gresskar

Bytt ut gulrot med gresskar, så får du en saftig og god kake til Halloween.

Saftig gulrotkake med gresskar

50min / 1t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du til gulrotkake med gresskar og ostekrem:

egg

nøytral olje (eller smeltet smør)

hvitt sukker

brunt sukker

hvetemel

bakepulver

natron

kanel

kardemomme

muskat

salt

gresskar (finraspet)

Dette trenger du til ostekrem:

naturell kremost (romtemperert)

smør (romtemperert)

melis

lime (saft og skall)

Dette trenger du til pynt:

valnøtter eller pekannøtter

Fremgangsmetode

Visp sammen egg, olje og sukker.
Bland sammen alt det tørre og vend det inn i det våte. Rør til du har en klumpfri røre.
Skrell gresskaret og finrasp det. Fold inn gresskaret til slutt.
Hell røren i en liten langpanne (26x36 cm). Stekes ved 180 grader i 45-50 minutter. Sjekk med en spiss kniv eller bakepinne mot slutten. Stek til det ikke henger igjen deigrester på pinnen. Avkjøl kaken helt før du smører på ostekrem.
Lag ostekrem ved å piske romtemperert smør og melis til en luftig krem. Tilsett romtemperert kremost, raspet skall og juicen fra en lime til slutt.
Fordel ostekremen utover kaken og pynt med pekannøtter eller valnøtter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆