Avokado og sjokolade kjenner vi som en god kombinasjon. Avokadoen gir en kremete tekstur som kler sjokoladesmaken godt. Men søtpotet i kake kjenner du kanskje ikke til fra før?

Avokado, søtpotet og kakao kommer fra samme del av verden – den sørlige og sentrale delen av Amerika, så kanskje det er derfor de passer så godt sammen?

Oppskrift på saftig brownie med avokado og søtpotet.

Søtpotet og avokado er supre ingredienser i en saftig brownie - helt sant!

Sunn sjokolade, finnes det?

Kakao er ikke usunt i seg selv. Faktisk regnes kakao som ett av verden sunneste stoffer på grunn av store mengder antioksidanter, ifølge en amerikansk studie fra Harvard Medical School.  

Men når kakao blandes med mye sukker, kokosfett og melk og blir til melkesjokolade, er det ikke så mange helsefordeler igjen. Du bør spise sjokolade med minimum 70% kakao for at helsefordelene oppveier ulempene ved alt sukkeret og fettet.

Avokado gir perfekt krem

En moden avokado er kremete og deilig. Blander du den med mørk sjokolade får du en herlig sjokolademousse. Det er en utrolig fin måte å få mer ut av sjokoladen på. 

<<PRØV OGSÅ: Lyst å lage sunn sjokolademousse med avokado? Denne sjokolademoussen lager du på bare noen minutter.>>

Søtpotet får en myk konsistens når den bakes i ovnen og er med til å gi kaken den riktige brownie-teksturen. 

Oppskrift på saftig brownie med avokado og søtpotet.

Disse browniene er perfekte å sette fram til kaffen.

Myk søtpotet

Søtpotet har ikke noe med vanlig potet å gjøre. Den er rik på fiber, vitamin C, antioksidanter og betakaroten og er naturlig søt. Søtpoteten må bakes i ovnen før bruk. Da blir konsistensen myk og god, og perfekt å bruke i denne kaken. 

<<LES OGSÅ: Søtpotet kan brukes til utrolig mye godt! Få oppskrift på skikkelig god grønn curry med kylling og søtpotet her.>>

Lett å ta med seg

Disse browniene bakes i muffinsformer og er derfor perfekte å ha med seg på tur, fryse ned eller ta med som bidrag på kakebordet. Når browniene er ferdigstekte er det veldig viktig å la kakene avkjøle før du spiser dem. De trenger nemlig litt tid på å sette seg.

Kilde: Bramat.no

Oppskrift på saftig brownie med avokado og søtpotet.

Bruker du 5 dadler istedenfor honningen i denne oppskriften, får du en enda mer klissete brownie.

 

Browniebiter med søtpotet og avokado 

Dette trenger du til cirka 12 minimuffins:

 • 100 g søtpotetpuré
 • 1 liten avokado
 • 2 egg
 • 5 ss honning 
 • 3 ss kokosmel (eller hvetemel)
 • 5 ss kakaopulver 
 • 1 ½ ts natron
 • 1 klype havsalt
 • 50 g sjokoladeknapper + ekstra til topping

 

Slik gjør du:

 1. Start med å lage puré av søtpoteten: Prikk hull med en gaffel i skallet og bak den i ovnen ved 200 grader i 30-40 minutter, eller til kjøttet er helt mørt. Snitt søtpoteten og skrap ut kjøttet. Skru ned temperaturen til 175 grader.
 2. Kjør alle ingrediensene, utenom sjokoladeknappene, glatt i en blender eller foodprocessor. Fold inn sjokoladeknappene til slutt.
 3. Finn frem et minimuffinsbrett og kle det med muffinsformer eller smør godt med bakefett. Fordel røren nesten helt opp til kanten, og topp med ekstra sjokoladeknapper.
 4. Stekes i 20 minutter ved 175 grader. La muffinsene avkjøles litt i formen før de avkjøles videre på rist.
 5. Oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet eller frys dem ned.

Tips!

Du kan erstatte honningen med 5 dadler, som gir masse sødme og en deilig, klissete konsistens. 

FLERE OPPSKRIFTER PÅ KAKER