Til hovedinnhold
kaker

Sjokoladekake med kaffekrem og karamellisert popcorn

Kaffe og sjokolade er en utrolig deilig kombinasjon. Dette er en mørk og god sjokoladekake med en herlig kaffekrem og toppet med – hold deg fast – raust med karamellisert popcorn.

Sjokoladekake med kaffekrem og karamellisert popcorn

45min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du til sjokoladekaken:

egg

sukker

hvetemel

bakepulver

kokesjokolade

meierismør

Dette trenger du til kaffekremen:

mørk sjokolade

romtemperert smør

melis

bakekakao

sterk kaffe

Dette trenger du til karamellisert popcorn:

meierismør

vann

sukker

natron

poppet popcorn

Fremgangsmetode

Slik lager du sjokoladekaken

Pisk egg og sukker til eggedosis. tilsett hvetemel og bakepulver og vend inn smeltet smør og sjokolade.
Stek kaken i 35 minutter på 220 °C i en 24 cm kakeform.

Slik lager du kaffekrem

Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl til romtemperatur.
Pisk smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin, tilsett bakekakao og rør til en jevn røre.
Vend inn kaffe og smeltet sjokolade.

Slik lager du karamellisert popcorn

Kok opp smør og vann, rør inn sukkeret og la det koke på høy varme til det blir gyllen karamell.
Tilsett natron og vend inn popcorn.
Avkjøl på bakepapir.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆