Sjokoladekake er alltid en favoritt, og med både kaffe og sjokolade i den mørke, deilige kremen og glasuren får du en kake med mye smak.

Det kunne ha blitt en ganske tradisjonell kake, men når du topper den med masse sprø popcorn som vendes i karamell får du en kake som virkelig vekker oppsikt og passer til fest.


Ingredienser: Sjokoladekake med kaffekrem og karamellisert popcorn

4 porsjoner – 2 timer

  • 4 egg
  • 2 dl sukker
  • 2 1/2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g kokesjokolade
  • 220 g meierismør

 

Kaffekrem:

  • 100 g mørk sjokolade
  • 150 g meierismør, temperert
  • 100 g melis
  • 25 g bakekakao
  • 2 ss sterk kaffe

 

Karamellisert popcorn:

  • 4 ss meierismør
  • 3 ss vann
  • 2 dl sukker
  • 1/2 ts natron
  • Ferdig poppet popcorn

 

Slik lager du sjokoladekake

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. tilsett hvetemel og bakepulver og vend inn smeltet smør og sjokolade.
  2. Stek kaken i 35 minutter på 220 °C i en 24 cm kakeform.

 

Slik lager du kaffekrem

  1. Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl til romtemperatur.
  2. Pisk smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin, tilsett bakekakao og rør til en jevn røre.
  3. Vend inn kaffe og smeltet sjokolade.

 

Slik lager du karamellisert popcorn

  1. Kok opp smør og vann, rør inn sukkeret og la det koke på høy varme til det blir gyllen karamell.
  2. Tilsett natron og vend inn popcorn.
  3. Avkjøl på bakepapir.

 

FLERE OPPSKRIFTER PÅ FRISTENDE KAKER