Til hovedinnhold
kaker

Slik baker du sukkerbrød til sommerens deiligste bløtkake

Det er ikke nødvendig å bake sukkerbrød for å lage en god bløtkake, men det blir jo litt ekstra stas! Vi gir deg alle tipsene du trenger for å imponere.

Slik baker du sukkerbrød til sommerens deiligste bløtkake

40min / 2t 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du til saftig bløtkake med jordbær og sjokolade:

romtempererte egg

sukker

sitron (revet skall)

hvetemel

bakepulver

Dette trenger du til rørte bær:

friske jordbær

sukker

revet limeskall

Dette trenger du til mascarponekrem og kakepynt:

mascarpone (romtemperert)

melis (siktet)

kremfløte (kald)

friske jordbær

melkesjokolade (smeltet)

sitronbrus

grovhakkede valnøtter (ristet)

Daimkuler

Fremgangsmetode

Sett eggene på benken i god tid før du skal bake. Romtempererte egg er enklere å piske til eggedosis.
Forvarm ovnen til 160˚C. Fest bakepapir i bunnen av en springform, 24 cm. Ikke smør formen. Det kan være med på å hindre at kaken synker sammen.
Bruk kjøkkenmaskin og pisk egg, sukker og sitronskall til en tykk og luftig eggedosis. Det tar ca. 8 minutter.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver. Vend forsiktig litt og litt inn i eggedosisen.
Hell kakerøren i springformen og stryk lett på overflaten for en jevn overflate.
Stek på rist nederst i ovnen i 40 minutter. Ikke åpne ovnen før det nærmer seg full steketid – da kan sukkerbunnen falle sammen. Sjekk med kakepinne i midten at kaken er gjennomstekt.
Snu kakeformen opp ned på en rist og la sukkerbunnen avkjøles helt (1,5-2 timer) før den skjæres fri fra kakeformen. Del bunnen i 2 eller 3 lag.

Slik lager du rørte bær til fyllet

Rens jordbær, del i mindre biter og ha i en bolle.
Tilsett sukker og limeskall. Rør til sukkeret er oppløst og blandingen er blitt fuktig. Bruk stavmikser dersom du vil ha en klumpfri blanding.

Slik lager du mascarponekrem og kakepynt

Pisk kremost og melis til en myk og jevn krem. Tilsett kald fløte mens maskinen går og pisk til kremen topper seg. Stopp før kremen sprekker og blir kornete.
Del mascarponekremen i tre.
Bland en tredjedel av kremen med halvparten av de rørte jordbærene. En tredjedel av kremen røres sammen med smeltet melkesjokolade. Den siste tredjedelen brukes som den er. Hold kaldt til kaken skal settes sammen.
Legg et lag sukkerbrød på kakefat og dynk med litt sitronbrus.
Stryk sjokoladekremen utover kakebunnen og dryss på grovhakkede valnøtter. Legg på neste lag med sukkerbunn, dynk med sitronbrus og smør utover rørte jordbær og jordbærkrem.
Siste laget med sukkerbunn dynkes på undersiden før det legges på. Topp med den siste tredjedelen av mascarponekremen, friske jordbær og daimkuler.

Tips!

Det er aller best å bake sukkerbunnen dagen i forveien slik at den får tid til å sette seg. Da blir den også enklere å dele i lag.
Ble sukkerbrødet «mislykket»? Ingen krise. Del det i to lag hvis du kan, legg på masse fyll og topp med deilig krem og store mengder fristende bær. Det er det som så genialt med bløtkaken – den skal jo dekkes til likevel!

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆