En bløtkake er enkel å få til, og du fyller den med det du liker aller best. Vaniljekrem og godt syltetøy slår aldri feil.

Men pyntingen er kanskje det aller morsomste, og her står du helt fritt. Nå om sommeren passer det ekstra godt med sesongens friske bær.
Du kan velge én type bær eller blande forskjellige sorter og ulike farger. La det bugne, eller legg bærene i et pent mønster.
For å få den skikkelige sommerlige følelsen kan du kombinere bær og blomster. Ettersom de skal være på en kake, bør de være spiselige. Det betyr at du velger sorter som ikke er giftige og ikke er sprøytet.
Stemorsblomster, fioler, ringblomster og blomkarse fra ditt eget bed er et godt valg. 

En annen mulighet som gir en fargerik og personlig kake er å pynte med søte makroner, pikekyss eller marshmallows.
Lek deg med farger og former, og husk at alt kan reddes med litt pynt.
Hvis kakebunnen skulle falle sammen på midten, om den sprekker på toppen, eller du ikke fikk kaken hel ut av formen, så er det ingen krise.
Smør på krem eller glasur og topp med masse friske bær, så er det ingen som ser at det gikk litt galt. Og kaken er jo like god!

Sommerlig bløtkake med bær

45 Min / 8 Porsjoner

Sukkerbunn
Smør og strøkavring til formene
4 egg, romtempererte
2 dl sukker
1 dl hvetemel
1 dl potetmel
1 ts bakepulver
1 ss sitronskall, revet

Fyll
Melk
3 dl fløte
2 ss melis
1 pk vaniljekrem
3 dl godt syltetøy

Pynt
Friske bær
Sitronmelisse
Spiselige blomster
Marshmallows eller marengs

Slik gjør du:
Sukkerbunn: Sett ovnen på 175 °C.
Smør to springformer på ca. 20 cm i diameter med smør og dryss dem med strøkavring. (Du kan også bruke en stor springform og steke bunnen i minst 35 min).
Pisk egg og sukker til ­eggedosis.
Bland sammen mel, potetmel og ­bakepulver i en annen bolle, og sikt blandingen over eggedosisen.
Tilsett revet sitronskall og vend det sammen.
Fordel røren i formene.
Stek bunnene nederst i ovnen i ca. 20 min. Avkjøl dem.
Del bunnene og dynk snittflatene med melk.
Visp fløten luftig med melis.
Vend sammen litt av fløten med vaniljekrem, og legg bunnene lagvis med vaniljekrem og syltetøy imellom. Resten av kremen smøres utover kaken.
Pynt med friske bær, sitronmelisse, blomster, og ­marshmallows eller marengs.

Tips:
Server gjerne en frisk, ­hjemmelaget bærsaus eller lemoncurd ved siden av.