Du har kanskje opplevd en kremkrise før? Alt er dekket og klart til sommerfest, alt du trenger å gjøre er å piske kremen stiv og pynte bløtkaka for gjestene kommer. Og så skjer de som ikke bør skje: Kremfløten blir ikke stiv.

Årsak? Det er for varmt. Kremfløte trives ikke så godt i varmen. Her er tipsene som gir en optimal stivpisket krem i sommervarmen.

Slik pisker du krem til bløtkake

 1. Sett bollen og vispen i kjøleskapet en time eller to før du skal piske kremen. Velg helst en metallbolle, da denne holder lettere på kulden. Har du ikke plass i kjøleskapet kan du plassere bollen i en større bolle eller kjele med is eller poser med frosne erter eller annet du har i fryseren. 
 2. Sørg for at kremfløten er skikkelig kjøleskapskald. 
 3. Pisk fløten på jevn, ikke for høy, fart. Bruker du en miksmaster eller kjøkkenmaskin, må du stoppe litt uderveis og skrape krem fra kantene med en slikkepott.
 4. Når kremen begynner å bli fast, bytter du til håndvisp og pisker rolig til kremen er så stiv som du ønsker. På den måten har du full kontroll på sluttinnspurten, og unngår at kremen skiller seg og blir kornete, Skal du bruke kremen på bær eller pavlova, kan den være litt løsere enn hvis du skal kle en bløtkake med krem.
Oppskrift på verdens enkleste bløtkake.

Dette er virkelig verdens enkleste bløtkake. Hvis du vil gjøre litt mer ut av den, kan du tilsette bringebær eller jordbær i kesamen mellom lagene.

VERDENS ENKLESTE BLØTKAKE 

Dette trenger du:

 • 1 ferdig sukkerbrød
 • 250 g vaniljekesam
 • 3 dl kremfløte
 • 3 dl bær, f eks bringebær, jordbær, blåbær
 • 1 ss vaniljesukker

 

Slik gjør du:

 1. Del sukkerbrødet i to ved å skjære det i to like deler på langs. Legg de to delene sammen, med vaniljekesam fordelt mellom dem.
 2. Visp fløten og fordel den på kakens overside og langs kantene. Pynt raust med bær på toppen og strø over vaniljesukker.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ KAKER