Ostekake slår aldri feil på kakebordet! Denne er ostekaken er i tillegg så enkel å lage at det nesten ville være kriminelt å la være. Du trenger verken gelatin eller stekeovn – kun kjøleskap. Etter noen få timer kan du nyte en fløyelsmyk ostekake med friske «bomber» av jordbær og deilig søt melkesjokolade.

<<PRØV OGSÅ: Luftig ostekake i glass med fyldig appelsincurd>>

Superenkel ostekake på 1-2-3

Ingrediensene til denne ostekaka er helt vanlige og det er ingen krevende teknikker involvert. Alt som skal til for at kaken stivner er noe timer i kjølige omgivelser, og så er det duket for en skikkelig kakefest.

Ulikt andre ostekaker, røres kremfløte, kremost og sukker sammen, samtidig. Det gjør kaka litt mer kompakt, men samtidig vidunderlig fløyelsmyk og deilig. Deretter vendes friske jordbærbiter inn sammen med smeltet sjokolade. Til slutt settes alt kjølig til ostekaken har stivnet. Så enkelt er det!

Ut over det trenger du ikke gjøre annet enn å sørge for å ha appetitt nok til å unne deg et ekstra kakestykke eller to før kakefatet blir helt tomt.

<<FLERE KAKETIPS: Se våre beste festkake-oppskrifter her>>

Spiselige blomster som kakepynt

De friske jordbærene i ostekaka gir en lett og sommerlig smak og med fargerike blomster fra hagen blir det en skikkelig festkake, perfekt å ta med på sommerfest. Blomstene er både spiselige og gjør seg unektelig bra som kakepynt.

Husk at du ikke må spise blomster som du har kjøpt i butikken, da disse inneholder skadelige sprøytemidler. Unngå også blomster fra veikanten.

Disse blomstene kan du trygt bruke til kakepynt (kun blomst, ikke stilk): Roser, stemorsblomst, nellik, lavendel, løvetann, geitrams, ringblomst, kattost, agurkurt, blomkarse. (Kilde: godt.no)

ELSKER DU OSTEKAKE? Se våre beste oppskrifter her!>>

ostekake med jordbær og melkesjokolade

Ostekaka blir ekstra lekker og sommerlig pyntet med friske jordbær, mynteblader og spiselige blomster fra hagen.

OSTEKAKE MED JORDBÆR OG MELKESJOKOLADE

Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 6 timer
Kakeform: 22 cm Ø

Bunn:

 • 225 g havrekjeks, smuldret
 • 120 g smør, smeltet

 

Ostemasse:

 • 2,5 dl kremfløte, kald
 • 100 g sukker
 • 375 g kremost naturell, romtemperert
 • 200 g friske jordbær + noen til pynt
 • 150 g melkesjokolade, smeltet
 • Spiselige blomster (kan sløyfes)

 

Slik gjør du:

 1. Start med bunnen: Bruk food processor til å knuse kjeksen eller ha i en brødpose og knus med en kjevle.
 2. Smelt smøret i en stor kasserolle. Ha kjesksmulene i kasserollen med smøret og bland godt. Hell blandingen over i kakeformen og press lett ned med baksiden av en skje. Sett bunnen kaldt mens ostemassen lages.
 3. Lag ostemassen: La kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet og bland sammen kremfløte, sukker og kremost til en jevn ostekrem. Dette kan ta noen minutter. Massen skal være kremet og luftig men ikke så mye som en stivpisket krem. 
 4. Del jordbærene i mindre biter og rør inn i ostekremen. Det gjør ikke noe om de knuser litt.
 5. Smelt sjokolade over vannbad. Bruk en slikkepott til å forsiktig vende sjokoladen inn i ostemassen. Rør så lite som mulig for å få en marmorert effekt. Spar litt sjokolade til toppen.
 6. Hell ostekremen over kjeksbunnen og fordel jevnt. Ringle over resten av sjokoladen, dekk til kakeformen og sett til avkjøling i 6 timer, eller natten over, slik at kaken får stivnet skikkelig. Kaken må oppbevares kjølig helt til den skal serveres.
 7. Pynt med friske jordbær og evt. spiselige blomster rett før servering.

FLERE OPPSKRIFTER PÅ KAKER