Til hovedinnhold
kjøtt

Kalkunlår med maple syrup, potetmos med bacon og braiserte gulrøtter

Den amerikanske høsttakkefesten - Thanksgiving - feires alltid med kalkun. Vi har laget en herlig (og litt enklere) variant med kalkunlår og erkeamerikansk tilbehør.

Kalkunlår med maple syrup, potetmos med bacon og braiserte gulrøtter

1t 10min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Änglamark økologiske kalkunlår

nøytral olje

lønnesirup

salt og pepper

poteter

smør

fløte

bacon

revet cheddar

salt og pepper

gulrøtter

vann

persille

tørkede tranebær

Fremgangsmetode

Krydre kalkunlårene med salt og pepper. Start med å brune kalkunlårene med skinnsiden ned i halvparten av oljen. 3-5 minutter, eller til skinnet er gyllent og sprøtt.
Legg lårene over i en ildfast form og hell lønnesirupen over. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av låret. Stekes ved 180 grader til kjernetemperaturen viser 72 grader. La lårene hvile minst 15 minutter før du skjærer i dem!
Skrell potetene om du ønsker en fin potetmos, eller la skallet være på for en grovere mos. Mye av næringen sitter i skallet! Del potetene i terninger og kok dem godt møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos dem med en potetstapper.
Tilsett fløte og cheddar og bland godt sammen. Smak til med en klype salt og pepper.
Stek baconet sprøtt i stekeovn ved 220 grader i 10-20 minutter (avhengig av baconets tykkelse). Legg baconet over på rist og la det avkjøles noe før du smuldrer det over potetmosen.
Skrell gulrøttene og del dem i tre-fire biter på skrå. Varm resten av oljen i en stor tykkbunnet gryte. Ha gulrøttene over i gryta og stek på høy varme et par minutter, dette kalles braisering.
Når gulrøttene begynner å bli litt myke skrur du ned temperaturen til laveste innstilling, tilsetter vann og setter på lokk. La stå i 20-30 minutter. Rist litt på gryta underveis. Finhakk persille og bland inn sammen med gulrøttene mot slutten.
Server lønnesirupmarinert kalkunlår med potetmos og braiserte gulrøtter. Topp med tørkede tranebær.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆