Grillsesongen er lang, og heldigvis kan hamburgere varieres i det uendelige. Det finnes topping og tilbehør for enhver smak.

Saftig burger kombinert med sprøtt og salt bacon, skarp blåmuggost og søt karamellisert løk er blitt vår sommerfavoritt. Smakene balanserer hverandre perfekt. Sammen med litt frisk salat, myke burgerbrød og sennep er dette litt av en luksusburger. Du trenger ikke hamburgerdressing til denne burgeren.

<<LES OGSÅ: Hjemmebakte hamburgerbrød skiller burgerproffen fra amatøren. Disse deilige burgerbrødene med briochedeig er helt uimotståelige.>>

Karamellisert løk er hemmeligheten

Karamellisert løk er kanskje den ultimate toppingen til burger. Når vi karamelliserer løk endres smak, farge og konsistens og du får noe totalt annerledes enn hva rå løk smaker. Smaken går fra skarp til søt, og konsistensen endres fra sprø til fløyelsmyk.

Oppskrift på baconburger med blåmuggost og karamellisert løk.

Karamellisert løk er så godt at du kommer til å toppe alt du spiser med løk fremover. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang!

Karamellisering av løk tar tid og krever litt tålmodighet. Løken skal stekes over lav varme til den karamelliseres naturlig. Sukkeret i løken brytes ned og løken endrer karakter.

Vi har kokt den karamelliserte løken inn med litt eddik og solbærsirup for å gi den litt frisk sødme. Løken blir så god at du kommer til å toppe alt du spiser med karamellisert løk fremover. Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang!

Blåmuggost på baconburgeren

Blåmuggost kan være alt fra mild til veldig skarp, avhengig av modningstid. Hvis du ikke vil ha blåmuggost på burgeren kan vi anbefale en litt kraftig brie istedenfor i denne oppskriften.  

Server burgerne med ditt favorittilbehør. Pommes frites, grillede grønnsaker, stekte båtpoteter eller kanskje en frisk, grønn salat?

<<LES OGSÅ: Hjemmelaget pommes noisettes er fantastisk godt tilbehør til baconburger. Les den enkle oppskriften her.>>

Oppskrift på baconburger med blåmuggost og karamellisert løk

Baconburger med blåmuggost og karamellisert løk gjør grillmiddagen til en fest!

BACONBURGER MED BLÅMUGGOST OG KARAMELLISERT LØK 

Karamellisert løk:

 • 1 rødløk
 • 1 ss olje
 • 2-4 ss vann
 • 1 ss eddik
 • 3 ss solbærsirup

 

Baconburger:

 

Slik gjør du:

 1. Start med å lage karamellisert løk. Det tar 45-60 minutter. Del løken i to og kutt tynne skiver. Varm olje i en stor stekepanne eller gryte på lav-medium temperatur.
 2. Surr løken til den er helt blank og myk. Det er viktig at løken ikke svir seg eller at panna koker tørr. Tilsett 1 ss vann hver gang panna er tørr og ”kok inn”. Når løken etterhvert endrer farge og blir mørkere, og det lukter søtt, tilsetter du eddik og solbærsirup. Stek løken videre til all væsken er kokt inn.
 3. Sprøstek bacon i en stekepanne. Ikke hell av baconfettet! Dette steker du hamburgerne i etterpå. Stek hamburgerne i 2-3 minutter på hver side, eller til de har fått en fin stekeskorpe. Legg skiver av blåmuggost på etter at burgeren er snudd.
 4. Vask salaten og riv av passelige blader. Tørk bladene tørre med et rent kjøkkenhåndkle eller i en salatslynge.
 5. Stek gjerne hamburgerbrødene litt i en panne med smør så de blir sprø. Smør med litt sennep i topp og bunn.
 6. Dander hamburgerne med salat i bunn, burger med blåmuggost i rause stykker, og en god posjon karamellisert løk på toppen. Spis mens baconburgeren er rykende varm!

Se flere oppskrifter med kjøttdeig