kveite
Grillet kveite med sandefjordsmør og salvie
Kveite er en fast og fin fisk, og er nydelig servert med bacon, bondebønner og sandefjordsmør.
20min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du:
800 gkveite (delt i 4 koteletter)
1 dæsjsalt
4 stksalvieblader
200 gbacon
400 gbondebønner (eller erter)
Sandefjordsmør:
1 dlkremfløte
350 gsmør (i terninger)
1 klypesalt og pepper
en halv sssitronsaft
1 sshakket persille
Fremgangsmetode
Strø salt over kveitekotelettene. Legg salvieblader oppå fisken.
Snu kveitekotelettene og grill fisken med salviebladene ned på grillen, dette skaper en fantastisk aroma til fisken.
Litt tykke kveitekoteletter/-biffer skal stekes 15-20 minutter. Kveitefilet eller kveiteskiver 12-15 minutter.
Kutt bacon i terninger og sprøstek det, tilsett bondebønner (hestebønner) eller små grønne erter ved slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper.
Sandefjordsmør
Reduser fløten til nesten det halve, trekk av platen og rør inn smør .
Smak til med salt, pepper og sitron og bland inn finkuttet persille.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆