Til hovedinnhold
fisk og sjømat

Grillet kveite med sandefjordsmør og salvie

Kveite er en fast og fin fisk og kan gjerne serveres med en deilig saus som Sandefjordsmør.

Grillet kveite med sandefjordsmør og salvie

20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

kveite (delt i 4 koteletter)

salt

salvieblader

bacon

bondebønner (eller erter)

Dette trenger du til sandefjordsmør:

kremfløte

smør (i terninger)

salt og pepper

sitronsaft

hakket persille

Fremgangsmetode

Strø salt over kveitekotelettene. Legg salvieblader oppå fisken.
Snu kveitekotelettene og grill fisken med salviebladene ned på grillen, dette skaper en fantastisk aroma til fisken.
Litt tykke kveitekoteletter/-biffer skal stekes 15-20 minutter. Kveitefilet eller kveiteskiver 12-15 minutter.
Kutt bacon i terninger og sprøstek det, tilsett bondebønner (hestebønner) eller små grønne erter ved slutten av steketiden. Smak til med salt og pepper.

Slik lager du sandefjordsmør

Reduser fløten til nesten det halve, trekk av platen og rør inn smør .
Smak til med salt, pepper og sitron og bland inn finkuttet persille.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆