frukt og grønt
Fruktsalat med sitronmelisse
Sitronmelisse har vært en nyttig urt i over 2000 år, både som medisinplante og som krydder i mat. Bruk den gjerne i fruktsalat med nøtter og bær.
5min / 20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Superenkel
Ingredienser
6 porsjoner
en halv stkmelon (vi har brukt Galia)
4 stkappelsiner
3 stkklementiner
2 stkepler
100 gdruer
1 kurvbringebær (eller blåbær)
1 stkpasjonsfrukt
en halv lvann
250 gsukker
1 stkvaniljestang
1 håndfullfrisk sitronmelisse
Fremgangsmetode
Skjær ut båter av sitrusfruktene og del de andre fruktene opp i litt store biter. Kok opp lake på sukker, vann og vanilje. La den trekke til romtemperatur. Bland i fruktene.
Kutt sitronmelissebladene i tynne strimler og dryss over.
Server gjerne med litt grovhakkede nøtter og en god skje vaniljeyoghurt.