Bacon, rosmarin og kylling er en deilig kombinasjon. Ved å legge litt rosmarin mellom kyllingen og baconet vil urten gi nydelig smak til det delikate kjøttet. Baconet gir retten den deilige røyksmaken som vi liker så godt. Den gode smaken blir ytterligere forsterket ved grilling, men du kan også steke baconsurret kylling i panne og ovn.

Nå finner du et bredt utvalg av kylling hos Coop Mega. De økologiske kyllingbrystene fra Änglamark er store og fyldige, og smaker kjempegodt. Visste du at disse kyllingbrystene fra Homlagården er kåret til Norges beste ferske kyllingfileter? Les mer om kåringen og bli med til de økologiske kyllingbøndene i Hardanger.

Oppskrift på baconsurret kylling med mozzarella og jordbærsalat.

Mozzarella forandrer formen fullstendig når den blir varmebehandlet, og du får lange tråder av deilig ost som gjemmer seg under et sprøtt lag av bacon.

Pakketips for kylling i bacon

Synes du det er vanskelig å pakke inn kyllingen slik at alle godsakene holder seg på plass og ikke siver ut i pannen eller grillen? Her får du gode råd for baconsurret kylling:

 1. Legg skiver av bacon på et skjærebrett. Gni forsiktig skivene med fingeren slik at du glatter ut baconet. Du vil se at formen forandres litt og bredden på baconet øker. Dessuten limer du sammen baconskivene slik at fyllet forblir inne i ”pakken”.
 2. Legg noen rosmarinblader på baconet. På toppen av disse legger du kyllingen.
 3. Det lønner seg å legge kyllingen skrått på baconstripene. Det er da lettere å pakke den inn.  Legg mozzarellaskiver på kyllingen og fold så en og en baconstripe over til du har en fin og tett baconsurret kylling. Sørg for å pakke baconet stramt rundt kyllingen for at osten skal holde seg på plass under grillingen. Fest gjerne med tannpirkere (uten smak) for å holde pakken stram og fin.

Slik griller du baconsurret kylling

Kyllingen skal legges forsiktig på grillen. Husk at bacon inneholder mye fett som kan dryppe ned i grillen slik at flammer blusser opp. Flammer gir for mye farge og brent smak til maten, så følg med og kontroller grillen.

Når den baconsurrede kyllingen har fått fin farge, legger du den over på indirekte varme. Hvis du lager mat inne, steker du den først i en varm stekepanne, før du legger kyllingen over på et ildfast fat og ettersteke kyllingen i ovnen til kjøttet er gjennomstekt. Bruk helst steketermometer for å kontrollere at kyllingen er gjennomstekt. 

Oppskrift på baconsurret kylling med mozzarella og jordbærsalat.

For å virkelig understreke at dette er et måltid som oser av sommer, sol og grill har vi grillet potetskivene. Kok dem først, så vender du dem forsiktig i urteoljen før du legger dem på direkte varme på grillen. Få frem de flotte grillstripene og server sammen kyllingen og jordbærsalaten.

BACONSURRET KYLLING MED MOZZARELLA OG JORDBÆRSALAT

Dette trenger du til fire personer:

 • 2-4 store økologiske kyllingbryst fra Änglamark
 • 12 skiver bacon
 • 2 mozzarella-baller i pose
 • Frisk rosmarin

 

Grillede potetskiver i urteolje:

 • 1 ts flaksalt
 • 2 ts frisk rosmarin, hakket
 • 4 ss extra virgin olivenolje
 • 1 fedd hakket hvitløk
 • 4 store poteter, delt i tykke skiver

 

Jordbærsalat:

 • 1 pose salatblanding
 • 1 liten neve basilikumblader
 • ½ kurv jordbær, stilk fjernet og delt i to
 • ½ sitron, saft
 • 1 klype salt
 • 2 ss extra virgin olivenolje

 

Slik gjør du:

 1. Start med kyllingen: Tørk kyllingbrystene og legg hver av dem på tre skiver bacon.
 2. Del begge mozzarella-ballene i fire skiver. Legg to skiver på hver kylling. Legg noen rosmarinblader på hver. Pakk kylling og ost i baconskivene. Fest eventuelt med en tannpirker slik at skjøten ikke går opp.
 3. Legg kyllingene på grillen og grill på direkte varme til baconet har fått fin farge. Legg dem over på indirekte varme og legg på lokket og stek til de er gjennomvarme og osten er smeltet. Kyllingen kan også etterstekes i ovnen.
 4. Lag poteter i urteolje: Bland salt, rosmarin, olivenolje og hvitløk.
 5. Kok potetskivene møre. Sil av vannet og la potetene marinere i oljemiksen. Legg skivene på grillen og gi dem fint grillmønster.
 6. Lag jordbærsalat: Legg salatblader og basilikumblader på et fat. Legg jordbær på toppen og lag en dressing av sitron, salt og extra virgin olivenolje. Hell over salaten rett før servering. 

FLERE OPPSKRIFTER MED KYLLING