Til hovedinnhold
kjøtt

Enkel kyllingsalat med smak av Middelhavet

La grillen hvile og disk opp med sommerens lekreste og mest lettvinte kyllingsalat. Med fetaost, oliven og solmodne tomater er det nesten som å ta turen til en gresk øy.

Enkel kyllingsalat med smak av Middelhavet

15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

grillet kylling

baby leaf salat (eller lignende)

agurk (i tykke skiver)

rødløk (i tynne ringer)

Grønn paprika (i strimler)

cherrytomater (delt i to)

kalamata oliven (uten stein)

fetaost (smuldret)

frisk basilikum (grovhakket)

frisk oregano (grovhakket)

pinjekjerner (ristede)

Dette trenger du til tomatdressing:

soltørkede tomater i olje

tørket oregano

balsamicoeddik

sitronsaft

olje (fra de soltørkede tomatene)

salt og pepper

Fremgangsmetode

Plukk kjøttet fra kyllingen og riv i mindre biter (eller skjær med kniv).
Skyll og tørk grønnsakene godt. Ha salat, agurk, rødløk, paprika, tomater og oliven i en bolle eller på et fat og bland sammen.
Lag dressingen: Bruk stavmikser til å kjøre sammen alle ingrediensene til en jevn saus. Smak til med salt og pepper.
Hell dressingen over salaten. Dryss over fetaost, basilikum, oregano og pinjekjerner rett før servering. Server med godt brød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆