Til hovedinnhold
kjøtt

Kyllingsuppe med peanøtter

Liker du peanøttsmør og kylling kommer du til å elske vestafrikansk kyllingsuppe. Den er smakfull, mettende og rimelig, og passer perfekt både som spenstig familiemiddag og som eksotisk festmat til hele vennegjengen.

Kyllingsuppe med peanøtter

30min / 15t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

jasminris

rapsolje

rødløk (i ringer)

rød paprika ( i strimler)

revet hvitløk

revet ingefær

tomatpuré

spisskummen

chilipulver

malt kanel

kokosmelk

tomat passata (eller 1 boks hakkede tomater)

kyllingkraft

Peanøttsmør (grovt, gjerne økologisk)

kyllingfileter (i tynne skiver)

olje til steking

salt og pepper

babyspinat

lime (saften)

salt

salte, grovhakkede peanøtter

grovhakket koriander

lime (i båter)

Fremgangsmetode

Kok risen som anvist på pakningen.
Varm opp olje i en stor kasserolle på middels sterk varme. La løk og paprika surre under omrøring i ca. 5 minutter til grønnsakene er møre.
Rør inn hvitløk, ingefær, tomatpuré og krydder og la det surre ca. 1-2 minutter.
Hell over kokosmelk, tomat passata og kraft. Rør inn peanøttsmør og kok opp. La suppen småkoke mens resten tilberedes.
Skjær kyllingfiletene i tynne skiver eller strimler. Krydre med litt salt og pepper.
Varm opp olje i en stekepanne på ganske sterk varme og stek kyllingskivene til de har fått farge og er gjennomstekt.
Rør spinatbladene inn i suppa når det nærmer seg servering. Smak til med limesaft og salt. Server peanøttsuppa toppet med grovhakkede peanøtter, fersk koriander, kylling og ris.
Tips! Hvis du ønsker en kjøttfri peanøttsuppe bytter du bare ut kyllingkraften med grønnsakskraft og erstatter kyllingfileten med søtpotet. Det tar omtrent like lang tid. Bare pass på at grønnsakene er møre før suppa serveres.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆