Kyllingfilet på grillen er enkel og god hverdagsmiddag, men hvordan unngå at kyllingfileten blir tørr og trist? Svaret er et deilig fyll av spekeskinke, urter og mozzarella, i tillegg til skånsom grilling på indirekte varme.
Tilbehør til grillmat
Vi har valgt et enkelt og velsmakende tilbehør, som du kanskje allerede har i skapet. Hermetiske maiskolber er genialt å ha på lur når du vil ha middagen klar på kort tid.
Kryddersmøret kan du også lage i forveien, og oppbevare i fryseren til du trenger det. Det tar heller ikke så lang tid å røre sammen dette spicy kryddersmøret; det gjør du mens kyllingfiletene blir ferdige på grillen.
<<TIPS! Her er grønnsakene som blir bedre på grillen>>

Grillet mais er deilig tilbehør til nesten all slags grillmat.
Slik griller du fylt kyllingfilet
Coop Mega-ekspertene viser deg hvordan du fyller kyllingfiletene og griller dem skånsomt til en mør og saftig middag (fullstendig oppskrift og fremgangsmåte finner du nederst i saken):

Grillekspertene Elin Madsen hos Coop Mega Klepp og Adelino Borges hos Coop Mega Oppdal, viser deg hvordan du griller kyllingfilet til perfeksjon.

Trinn 1: Skjær en lomme i kyllingfiletene med en skarp kniv. Fyll kyllingfiletene med spekeskinke, basilikum og mozzarella.

Trinn 2: Knyt kyllingfiletene stramt igjen med en hyssing. Pass på at mozzarellaen ikke tyter ut .

Trinn 3: Legg kyllingfiletene på grillen og la dem få en gyllen stekeskorpe på begge sider. Grill videre på indirekte varme.

Grillet kyllingfilet er deilig hverdagsmiddag.
<<FLERE KYLLLINGTIPS: Her finner du våre beste oppskrifter på middag med kylling>>
FYLT KYLLINGFILET OG GRILLET MAIS MED SPICY KRYDDERSMØR
Til: 4 personer
Tid: 1t. 15 min.
- 4 kyllingfileter
- salt og pepper
- 2 ss olje
- 4 skiver serrano- eller parmaskinke
- 3 stilker basilikum, kun bladene
- 2 små pk mozzarella
- hyssing
Grillet mais med spycy kryddersmør:
- 50 g smør, romtemperert
- 1/2 ts chilipulver
- ½ ts paprikapulver
- ¼ rød chili, finhakket
- 4 maiskolber
Slik gjør du:
- Skjær en lomme i kyllingfiletene og krydre med salt og pepper og smør inn med olje.
- Fyll kyllingfiletene med spekeskinke, basilikum og mozzarella. Krydre godt med salt og pepper.
- Knyt kyllingen igjen med hyssing og grill begge sider slik at kjøttet får en gyllen stekeskorpe.
- Flytt dem over på en grillflate (eller aluminiumsfolie) og la kyllingen grille ferdig på indirekte varme til kyllingen er gjennomstekt.
- Lag kryddersmør: Bland sammen ingrediensene til kryddersmøret og sett i fryseren eller kjøleskapet til du skal bruke det.
- Grill maiskolbene godt på alle sider til overflaten er gyllen og fin.
- Sever kyllingen med grillet mais med spicy kryddersmør.
Tips!
Du kan bruke halloumiost istedenfor mozzarella i kyllingen.