Kylling er kjempegodt i en thai curry med kokosmelk, lime og koriander, og dette er råvarer som det stort sett er enkelt å få kjøpt i matbutikken. Får du ikke tak i bok choy kan du bruke kinakål i stedet.

Curry er en typisk asiatisk rett, og i en thai curry bruker man gjerne en curry paste som utgangspunkt. En curry paste er en krydderblanding som er most eller støtt sammen til en kremet pasta som freses i pannen. Det gir masse smak, og gjør kyllingretten akkurat passe spicy.

Du kan godt servere nudler eller ris til hvis du ønsker noe ved siden av.

 

Ingredienser: Kylling i en green curry:

4 porsjoner – 35 minutter

  • 1 ss solsikkeolje
  • 2 ss green curry paste
  • 1 boks kokosmelk
  • 2 limeblader
  • 1 sitrongress
  • 2 kyllingfileter, i skiver
  • 1 bok choy, i biter
  • 1 agurk, i terninger
  • 1 sellerirot, i terninger
  • 1 lime, saften
  • Koriander

 

Slik lager du kylling i green curry

  1. Varm solsikkeoljen i en kjele og fres curry pasten i et par minutter.
  2. Ha i kokosmelk, limeblader og sitrongress og la det trekke på middels varme i 10 minutter.
  3. Tilsett kylling og grønnsaker og la det trekke til grønnsakene er møre og kyllingen er ferdig, ca. 20 minutter.
  4. Smak til med limesaft og topp med litt koriander.