Kylling er kjempegodt i en thai curry med kokosmelk, lime og koriander, og dette er råvarer som det stort sett er enkelt å få kjøpt i matbutikken. Får du ikke tak i bok choy kan du bruke kinakål i stedet.
Curry er en typisk asiatisk rett, og i en thai curry bruker man gjerne en curry paste som utgangspunkt. En curry paste er en krydderblanding som er most eller støtt sammen til en kremet pasta som freses i pannen. Det gir masse smak, og gjør kyllingretten akkurat passe spicy.
Du kan godt servere nudler eller ris til hvis du ønsker noe ved siden av.
Ingredienser: Kylling i en green curry:
4 porsjoner – 35 minutter
- 1 ss solsikkeolje
- 2 ss green curry paste
- 1 boks kokosmelk
- 2 limeblader
- 1 sitrongress
- 2 kyllingfileter, i skiver
- 1 bok choy, i biter
- 1 agurk, i terninger
- 1 sellerirot, i terninger
- 1 lime, saften
- Koriander
Slik lager du kylling i green curry
- Varm solsikkeoljen i en kjele og fres curry pasten i et par minutter.
- Ha i kokosmelk, limeblader og sitrongress og la det trekke på middels varme i 10 minutter.
- Tilsett kylling og grønnsaker og la det trekke til grønnsakene er møre og kyllingen er ferdig, ca. 20 minutter.
- Smak til med limesaft og topp med litt koriander.