Til hovedinnhold
kjøtt

Kylling med asiatisk sticky glaze

Tenk deg søte, klissete kyllinglår som smelter på tungen. Sticky asian glazed chicken er akkurat det du trenger når du vil kose deg litt ekstra.

Kylling med asiatisk sticky glaze

1t / 1t 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

olivenolje

kyllingkraft (eller vann)

brunt sukker

appelsinjuice

soyasaus

srirachasaus (eller mer, smak til)

hvitløk

kyllinglårfilet (evt. hele kyllinglår)

riseddik

ris

appelsin

sesamfrø

vårløk

Dette trenger du til lettsyltet agurk og gulrot:

agurk

gulrøtter

eplecidereddik

vann

sukker

stjerneanis

Fremgangsmetode

Start med å lage sausen: Bland kyllingkraft eller vann, brunt sukker, appelsinjuice, soyasaus, Sriracha-saus , riseddik og finhakket hvitløk. Sett til side.
Tørk av kyllinglårfiletene og krydre med litt salt og pepper. Stek med skinnsiden ned i en varm panne med litt olivenolje i 5-6 minutter, eller til skinnet er gyllent og sprøtt. Snu rundt og stek et par minutter til.
Ta kyllingen ut av panna og hell av eller tørk bort fettet i panna.
Hell sausen i panna og gi den et lett oppkok. Legg kyllingen tilbake i panna og senk temperaturen til medium-lav. La det småputre i 20-30 minutter, til kyllingen er gjennomkokt og sausen tykk og sirupsaktig.
Kok ris som anvist på pakken.
Server kyllingen over ris. Topp med et dryss sesamfrø, finhakket vårløk og appelsinzest. Du kan gjerne servere retten med andre grønnsaker som dampet brokkoli eller bok choy.

Slik lager du lettsyltet agurk og gulrot

Kok opp sukker, eddik og vann sammen med stjerneanis. La sukkeret løses opp før du tar gryten av varmen og kjøler ned laken.
Bruk en potetskreller til å skjære lange remser av agurk. Gulrøttene skrelles og skjæres i tynne juliennestaver eller rives på rivjern.
Legg i syltelaken og sylt i en time eller mer.

Tips!

Du kan også bruke hele kyllinglår og dele ved leddet. Da får du både kylling lårfilet og klubber. Kylling lårfilet har mer smak, mer fett og tåler mer varmebehandling uten å bli tørt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆