

Kyllingvinger er skikkelig kosemat som du spiser med fingrene. Med all den deilige buffalosausen kan dette bli litt klissete, så husk servietter!
Kyllingvinger laget på amerikansk vis kalles buffalo wings, oppkalt etter Buffalo i USA, der retten er fra. Til buffalo wings kan du bruke enten hele kyllingvinger, med vingespiss, midtledd og klubbe, eller bare midtleddet (det vi vanligvis kaller kyllingvinger) eller klubben.

Server kyllingvinene sammen med en blåmuggdipp og stangselleri. Du kan også servere staver av agurk og gulrot, og grønnsakene smaker godt til både dippen og buffalosausen.

Fremgangsmåten er noe omstendelig, men resultatet er verdt strevet. Kyllingvingene skal først frityrkokes, før de vendes i en hjemmelaget buffalosaus. Kyllingvingene blir herlige møre og klissete.
Hjemmelaget buffalosaus
Buffalosausen lager du enkelt selv ved å koke sammen krydder, smør, worcestersaus og chilisaus. Noen liker sine buffalo wings skikkelig hotte, og andre liker at det kun er et hint av chili. Dette kan du enkelt justere selv underveis.
Start med litt og øk mengden kajennepepper og chilisaus etterhvert. Sauen blir tykk og umamirik, og passer kjempebra som tilbehør til grillmat også.

Kom i kosemodus og ha serviettene klare når du serverer kyllingvinger med buffalosaus. Dypp gjerne både vingene og grønnsaksstavene i blåmuggdippen og kos deg!
KYLLINGVINGER MED BUFFALOSAUS OG BLÅMUGGDIPP
Dette trenger du til 3-4 personer:
Buffalosaus:
- 2 ts paprikapulver
- 1-2 ts kajennepepper
- 2 ts hvitløkspulver
- 2 ts løkpulver
- 1 ts salt
- 1 ss maizenna
- 50 g smør
- 2 ss eddik
- 2-4 ss chilisaus, for eksempel sriracha eller tobasco
- 2 ss honning
- 1 ts worcesterssaus
Friterte kyllingvinger:
- ca. 40 kyllingvinger
- 1 l solsikkeolje
Blåmuggdipp:
- 3 dl creme fraiche
- 150 g blåmuggost
- 1 bunt stangselleri
- 1 håndfull persille
Slik gjør du:
- Start med å lage buffalosausen. Bland sammen paprikapulver, ønsket mengde kajennepepper, hvitløkspulver, løkpulver, salt og maizenna.
- Smelt smør i en stekepanne eller bred gryte. Tilsett eddik, chilisaus etter ønske, honning og worcestersaus. Bland godt sammen og tilsett krydderblandingen. La sausen tykne før du trekker den av varmen.
- Friter kyllingvingene: Varm solsikkeolje i en stor gryte. Friter kyllingvingene i to omganger i 10-15 minutter før du fisker dem ut av gryten med en hullsleiv. La vingene renne av seg på tørkepapir for å fjerne overflødig olje.
- Ha dem så over i panna eller gryten med sausen og vend dem forsiktig rundt slik at de blir helt dekket av herlig buffalosaus.
- Lag blåmuggdipp: Smuldre blåmuggosten i creme fraichen og jevn med en stavmikser. Finhakk persille og rør halvparten inn i dippen. Dryss resten av persillen over vingene.
- Skjær stangselleri i tynne staver og server sammen med kyllingvingene og blåmuggdippen.