Til hovedinnhold
kjøtt

Kyllingvinger med buffalosaus og blåmuggdipp

Har du lyst på noe skikkelig godt, skal du lage amerikanske kyllingvinger. Dypp dem i klissete og deilig buffalosaus, len deg tilbake i sofaen og nyt!

Kyllingvinger med buffalosaus og blåmuggdipp

25min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

3 porsjoner

Dette trenger du til Buffalosaus:

paprikapulver

kajennepepper (smak til om du vil ha det sterkere)

hvitløkspulver

løkpulver

salt

maisenna

smør

eddik

chilisaus (for eksempel sriracha eller tabasco, smak til)

honning

Worcestersauce

Dette trenger du til friterte kyllingvinger:

kyllingvinger

solsikkeolje

Dette trenger du til Blåmuggdipp:

crème fraîche

blåmuggost

stangselleri

persille

Fremgangsmetode

Start med å lage buffalosausen. Bland sammen paprikapulver, ønsket mengde kajennepepper, hvitløkspulver, løkpulver, salt og maizenna.
Smelt smør i en stekepanne eller bred gryte. Tilsett eddik, chilisaus etter ønske, honning og worcestersaus. Bland godt sammen og tilsett krydderblandingen. La sausen tykne før du trekker den av varmen.
Friter kyllingvingene: Varm solsikkeolje i en stor gryte. Friter kyllingvingene i to omganger i 10-15 minutter før du fisker dem ut av gryten med en hullsleiv. La vingene renne av på tørkepapir for å fjerne overflødig olje.
Ha dem så over i panna eller gryta med sausen og vend dem forsiktig rundt slik at de blir helt dekket av herlig buffalosaus.
Lag blåmuggdipp: Smuldre blåmuggosten i creme fraichen og jevn med en stavmikser. Finhakk persille og rør halvparten inn i dippen. Dryss resten av persillen over vingene.
Skjær stangselleri i tynne staver og server sammen med kyllingvingene og blåmuggdippen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆