

Når du skal tilberede kyllinglår er riktig varmebehandling alfa og omega. Feil behandling kan gjøre kyllinglåret seigt og kjedelig. Heldigvis er det enkelt å få saftig og smakfullt kyllinglår med riktig teknikk.
Denne retten lager seg nesten selv; ha alt tilbehøret i en ildfast form sammen med låret, så er hele retten ferdig samtidig. Kyllinglår trenger lang tid i ovnen for at det smakfulle kjøttet skal bli mørt og godt.

Låret er den mest smaksrike delen av kyllingen. Kyllinglår tåler også mer varmebehandling enn kyllingbrystet, uten å bli tørt.

Slik steker du kyllinglår
Kyllinglår blir best hvis det får steke lenge på relativt lav temperatur i ovnen. Trikset for å få saftig kylling med sprøtt skinn er enkelt:
- Fukt et stykke bakepapir og bre det over formen.
- Pass på at papiret dekker formen helt, slik at dampen ikke slipper ut.
- Fjern bakepapiret når det er cirka et kvarter igjen av steketiden, så blir skinnet sprøtt og deilig.
For skikkelig god smak, legger du en hel hvitløk formen. Det kan høres mye ut, men den gir masse smak til retten selv om du ikke spiser den. Bakt hvitløk smaker dessuten mye mildere og søtere enn fersk hvitløk.
Ekstra saftig økokylling
Coop Mega selger økologisk kylling av høy hvalitet fra Homlagarden i Hardanger. Lårene er så store at to personer fint kan dele ett lår.
<<LES MER: Bli med til Homlagarden og se hvordan de økologiske kyllingene lever. >>

Legger du låret i en ildfast form sammen med rotfrukter og deilige urter har du den fantastisk smaksrik middag en times tid etterpå. Deilig kraft fra kyllingen og deilig smak fra urter, hvitløk og rotfrukter gir den ultimate kosematen.
LANGSTEKT KYLLINGLÅR MED SALVIE OG ROTGRØNNSAKER
Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: ca 90 minutter
Steketid: ca 60 minutter
Porsjoner: 4
Dette trenger du:
- 1 sellerirot, delt i store terninger
- 1 hel hvitløk delt i to på den tykkeste delen.
- 4 gulrøtter, delt i store terninger
- 4 store poteter, delt i store terninger
- 4 ss extra virgin olivenolje
- 8 salvieblader
- 4 ss smør
- 4 rå kyllinglår (velger du økologiske kyllinglår fra Homlagarden trenger du bare 2 lår)
- Salt og pepper
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 150 grader. Finn frem en ildfast form. Legg grønnsakene i bunnen og hell olje over. Salviebladene stikkes mellom grønnsakene. Legg klatter av smør på grønnsakene.
- Gni kyllinglårene inn med salt og pepper. Brun dem på alle sider i en varm panne. Legg kyllinglårene på toppen.
- Fukt et bakepapir med vann og bre over formen. Sett midt i ovnen i ca. 1 time eller til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet, og grønnsakene er møre.
- Fjern bakepapiret mot slutten av steketiden, slik at kyllingskinnet blir sprøtt og gyllent.