Til hovedinnhold
kjøtt

Langtidsstekt kyllinglår med salvie og rotgrønnsaker

Har du lyst på middag som nesten lager seg selv? Legg kyllinglår og rotgrønnsaker i ovnen, så får du verdens saftigste og smaksrike rett nesten helt av seg selv.

Langtidsstekt kyllinglår med salvie og rotgrønnsaker

1t / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

sellerirot (delt i store terninger)

hvitløk (hel,delt i to på den tykkeste delen)

gulrøtter (delt i store terninger)

store poteter (delt i store terninger)

Extra virgin olivenolje

salvieblader

smør

kyllinglår (velger du økologiske kyllinglår fra Homlagarden trenger du bare 2 lår)

salt og pepper (etter smak)

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 150 grader. Finn frem en ildfast form. Legg grønnsakene i bunnen og hell olje over. Salviebladene stikkes mellom grønnsakene. Legg klatter av smør på grønnsakene.
Gni kyllinglårene inn med salt og pepper. Brun dem på alle sider i en varm panne. Legg kyllinglårene på toppen av grønnsakene.
Fukt et bakepapir med vann og bre over formen. Sett midt i ovnen i ca. 1 time eller til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet, og grønnsakene er møre.
Fjern bakepapiret mot slutten av steketiden, slik at kyllingskinnet blir sprøtt og gyllent.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆