kjøtt
Langtidsstekt kyllinglår med salvie og rotgrønnsaker
Har du lyst på middag som nesten lager seg selv? Legg kyllinglår og rotgrønnsaker i ovnen, så får du verdens saftigste og smaksrike rett nesten helt av seg selv.
1t / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 stksellerirot (delt i store terninger)
1 stkhvitløk (hel,delt i to på den tykkeste delen)
4 stkgulrøtter (delt i store terninger)
4 stkstore poteter (delt i store terninger)
4 ssExtra virgin olivenolje
8 stksalvieblader
4 sssmør
4 stkkyllinglår (velger du økologiske kyllinglår fra Homlagarden trenger du bare 2 lår)
1 dæsjsalt og pepper (etter smak)
Fremgangsmetode
Sett ovnen på 150 grader. Finn frem en ildfast form. Legg grønnsakene i bunnen og hell olje over. Salviebladene stikkes mellom grønnsakene. Legg klatter av smør på grønnsakene.
Gni kyllinglårene inn med salt og pepper. Brun dem på alle sider i en varm panne. Legg kyllinglårene på toppen av grønnsakene.
Fukt et bakepapir med vann og bre over formen. Sett midt i ovnen i ca. 1 time eller til kjøttet er så mørt at det løsner fra beinet, og grønnsakene er møre.
Fjern bakepapiret mot slutten av steketiden, slik at kyllingskinnet blir sprøtt og gyllent.