Til hovedinnhold
kjøtt

Marokkansk kyllinggryte med sitron

Denne knallgule kyllinggryta har alt; saftig kylling, aromatiske krydder og søt tørket frukt. Perfekt når du vil kose deg litt ekstra.

Marokkansk kyllinggryte med sitron

40min / 50min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

hvitløk

salt

spisskummen

malt paprikapulver

gurkemeie

olivenolje

kyllinglår (delt i to, velg gjerne økologisk kylling fra Änglamark)

gule løk

salt og pepper

kyllingkraft

sitron i skiver (gjerne økologisk)

tørkede aprikoser (delt i biter)

koriander (til pynt)

Fremgangsmetode

Knus hvitløken til en jevn puré (enten med kniv eller i en morter) og bland med salt. Ha i spisskummen, paprika, 1 ts gurkemeie og olivenolje.
Del kyllinglårene i to og fordel krydderblandingen på kjøttet. La gjerne kyllingbitene marinere på kjøkkenbenken en halvtimes tid før du steker dem godt på alle sider. Sett til side.
Del løken i tynne ringer og stek dem myke og gylne med 1 ts gurkemeie, salt og pepper.
Ha kyllingen tilbake i gryten med løken, sammen med sitronskiver, aprikoser og kyllingkraft. Kok opp.
La det småkoke under lokk i cirka 30 minutter. Ta av lokket og kok videre i cirka fem minutter, til kyllingen er ferdig og kraften har redusert.
Legg kyllingen på et fat og fordel koriander over.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆