Til hovedinnhold
kjøtt

Så deilig blir sprøstekt kylling i ovnen

Sprøstekt kylling er perfekt hverdagsmat. Og lager du den med friskt og deilig tilbehør av appelsin, hvitløk og rosmarin, er feststemningen garantert.

Så deilig blir sprøstekt kylling i ovnen

35min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

kyllingbryst (med skinn)

salt og kvernet pepper

nøytral olje

appelsin

appelsinmarmelade

honning

olivenolje

fersk timian

finhakket rosmarin

rødløk

hvitløk

kikerter

småpoteter

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 200 grader. Tørk av kyllingbrystene og krydre dem med salt og pepper. Varm godt med olje i en stekepanne.
Legg kyllingbrystene med skinnsiden ned og stek dem i 3-5 minutter til skinnet er gyllent og sprøtt. Pass på, oljen blir varm og kan sprute litt. Legg kyllingbrystene over i en ildfast form.
Rør sammen appelsinmarmelade, honning, olivenolje, finhakket rosmarin og litt salt og pepper.
Skrell hvitløksfeddene og mos dem med skaftet på en kniv. Del rødløken i grove båter. Del småpoteter i tynne båter. Kutt appelsinen i tynne skiver. Hell av laken og skyll kikertene.
Fordel alt i formen rundt kyllingbrystene. Hell appelsinmarinaden på kyllingbrystene og grønnsakene.
Legg til slutt på litt frisk timian i formen og sett et steketermometer i den tykkeste delen på kyllingbrystet. Stek i ca. 30 minutter, eller til kjernetemperaturen viser 68 grader.
Sjekk om potetene er gjennomstekt samtidig som kyllingen har riktig kjernetemperatur. Ta eventuelt ut kyllingen av formen og stek videre et par minutter om potetene trenger litt ekstra tid.
La kyllingbrystene hvile minst 10 minutter før de deles opp i skiver! Slik beholder du saftigheten i kyllingbrystene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆