

Innerst inne har vi vel alle en liten forkjærlighet for kyllingnuggets? Myke kyllingbiter med knasende sprøtt skall – bedre snacks er vanskelig å finne. Og som med så mye annet blir det aller best når du lager det selv! (Les hvor enkelt det gjøres nederst i saken.)
Ekstra sprø kyllingnuggets med frokostblanding
Når du skal lage kyllingnuggets fra bunnen av, kan du enten dele kyllingfiletene i små munnfuller som vi har gjort, eller bruke kjøttkvern for å få en mykere konsistens som minner mer om hurtigmat-versjonen.

En god dippsaus hører med til kyllingnuggets. Appelsinsausen rører du raskt sammen i løpet av et par minutter.

Det du ikke behøver å fundere på er hva du skal bruke til å panere kyllingen med. Mens mange automatisk strekker seg etter brødrasp eller griljermel, mener vi det beste svaret her er cornflakes.
De sprø maisflakene gir god smak og en unik sprøhet – uten at du er nødt til å fritere. Da blir nuggetsene straks litt sunnere også!
<< Ønsker du å lage en hel middag med kyllingnuggets? Prøv med deilig og mettende brokkolisalat til. >>

Disse kyllingnuggetsene er sprø og saftige; den ultimate kosematen er blitt om mulig enda bedre!
SAFTIGE KYLLINGNUGGETS MED HOT APPELSINSAUS
Vanskelighetsgrad: Lett
Totaltid: 60 minutter
Steketid: 20-25 minutter
Temperatur: 200˚C
Porsjoner: 4
Dette trenger du:
- 4 kyllingfilet
- 9 dl cornflakes
- 3 egg
- 3 ts Dijon sennep
- 3 ts flytende honning
- 1 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 ss nøytral olje, til steking
- 1 ss smør, til steking
- Frisk koriander, finhakket
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200˚C og kle et stekebrett med bakepapir.
- Knus cornflakes i en pose. Pisk egg, sennep og honning lett sammen i en dyp tallerken. Bland sammen mel, salt og pepper.
- Tørk kyllingfiletene godt med kjøkkenpapir og skjær i biter eller jevnt tykke strimler.
- Vend kyllingbitene først i melblandingen og rist av overflødig mel. Dypp så i eggeblandingen og vend til slutt i knust cornflakes.
- Varm opp olje og smør i en stekepanne på relativt sterk varme. Brun kyllingnuggetsene ca. 1 minutt på hver side og stek ferdig midt i ovnen (ca 8-10 minutter).
- Server varme og saftige kyllingnuggets med frisk koriander og pikant appelsinsaus.
Steketips!
Vi har valgt å steke nuggetsene i stekepanna og komfyren men det er også mulig å fritere dem dersom du foretrekker det. Skal du lage kyllingnuggets til mange kan det være lurt å kun steke dem i ovnen. Steketiden er da ca 20-25 minutter. Husk å snu kyllingbitene underveis.
APPELSINSAUS
Dette trenger du:
- 1 dl appelsinmarmelade
- 0,5 dl flytende honning
- 2 ss Dijon sennep, eller annen sterk sennep
- 1 ts sriracha (sterk chilisaus)
- Salt
Slik gjør du:
- Rør sammen alle ingrediensene og smak til med salt om nødvendig.