Til hovedinnhold
kjøtt

Superenkel kylling tikka masala

Kylling tikka masala er perfekt å servere hvis du har lyst på en varm og mettende middag med masse gode smaker. Vår versjon tar heldigvis ikke kjempelang tid å lage.

Superenkel kylling tikka masala

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til krydderpaste til sausen:

3feddfinhakket hvitløk

4cmfersk revet ingefær

en halvstkfinhakket rød chili

en halvstkfinhakket grønn chili

10stkusaltede cashewnøtter

en halvtschilipulver

en halvtsmalt spisskummen

1tsmalt koriander

1tsgurkemeie

en halvtsmalt muskat

en halvtsmalt kanel

en fjerdedeltsmalt nellik

en halvtsmalt pepper

1tssalt

Dette trenger du til masalasaus:

4ssnøytral olje

1stkfinhakket løk

1stkspisspaprika (rød, finhakket)

2bokserkokosmelk

1bokshakkede tomater

600gkyllingbryst (gjerne økologisk)

Dette trenger du som tilbehør:

3dlbasmatiris

1pottefrisk koriander

2stklime (i båter)

Fremgangsmetode

Start med å lage krydderpasten. Støt hvitløk, ingefær, chili og nøtter til en paste og bland med de tørre krydderne.
Lag masalasausen. Ha olje i en panne. Tilsett løk og paprika. Stek dette på medium varme i ca 5 minutter, mens du rører ofte.
Tilsett krydderpasten. Stek videre i 5 minutter mens du fortsetter å røre.
Hell på kokosmelk og tomater og la dette småputre i ca 10 minutter.
Skjær kyllingen i store stykker og legg dem i sausen. La kyllingbitene trekke i sausen til de er gjennomvarme. Du kan også velge å grille hele kyllingbryst og servere dem til sausen.
Kok ris som anvist på pakken.
Dryss masse koriander over gryteretten rett før servering. Server med ris og limebåter.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn