kjøtt
Lam med ovnsbakte rotgrønnsaker
Lam og rotgrønnsaker en en perfekt match! Ytrefilet av lam er enkelt å tilberede og smaker utrolig godt. Noe å servere på søndag?
1t 15min / 30min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Middels
Ingredienser
4 porsjoner
Dette trenger du til ovnsbakte rotgrønnsaker:
8 stkgulrøtter (gjerne forskjellige farger, delt i to på langs)
1 stkpastinakk (delt i fire på langs)
1 stksellerirot (delt i 2x2 cm terninger)
2 stkpersillerøtter (delt i to på langs)
3 feddhvitløk
2 stilkerrosmarin
3 ssExtra virgin olivenolje
1 tsflaksalt
1 tspepper
Dette trenger du til jordskokkpuré:
1 kgjordskokker (skrelt)
1 dæsjsalt og pepper (smak til)
Dette trenger du til lammet:
800 gytrefilet av lam
1 dæsjsalt og pepper
2 sssmør og olivenolje (til steking)
2 stilkerrosmarin (små)
Dette trenger du til saus:
1 lvann
3 sskalvefond
1 ssripsgelé (smak til om det trengs litt mer)
2 tssoyasaus
3 dlkremfløte
Fremgangsmetode
Slik lager du ovnsbakte rotgrønnsaker
Slå ovnen på 180 grader.
Skrubb grønnsakene. Det er bare selleriroten som trenger å skrelles. Del dem opp og tørk dem godt slik at de er helt tørre.
Ha grønnsakene i en frysepose. Tilsett hvitløk, rosmarin, olje, salt og pepper. Massér grønnsakene gjennom posen slik at alle bitene dekkes med olje og krydder.
Ha grønnsakene over i en ildfast form og stek dem i ovnen i ca. 45 minutter eller til de er gjennomstekte og gylne.
Slik lager du jordskokkpuré
Kok jordskokkene i lettsaltet vann. Når de er møre, heller du av vannet og har jordskokkene over i en blender.
Kjør til en fin puré og smak til med salt og pepper.
Slik tilbereder du lammet
Salt og pepre lammekjøttet. Brun kjøttstykket i pannen med smør, olje og rosmarin.
Etterstek i ovnen i ca. 20 minutter på 130 grader til kjøttet har en kjernetemperatur på 62 grader.
Ta ut kjøttet og la det hvile minimum 15 minutter før du skjærer det i delikate stykker.
Slik lager du sausen
Kok opp vann med kalvefond i pannen som du stekte kjøttet i. Kok inn til 2/3. Tilsett ripsgelé og soyasaus og spe med kremfløte. Kok opp. Smak til om den trenger mer soya eller ripsgelé.
Hvis du synes sausen er for tynn, kan du jevne den med maisenna.