4 personer
Steketid: 15 minutter
Forberedelsestid: 1 time 15 minutter

Dette trenger du:

  • 500 g lammekjøtt, i terninger
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss soyasaus
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, revet
  • 1 ss honning
  • 1 ts five spice-krydder
  • 1 ts salt
  • 1/2 sitron, saften
  • 1 pose salatblanding
  • 1 søt paprika, i skiver
  • 1 vårløk, finsnittet
  • 1 potte koriander, grovhakket
  • 1 lime, saften


Slik gjør du:

  1. Bland lammekjøtt, olje, soyasaus, hvitløk, ingefær, honning, five spice-krydder og salt i en bolle.
  2. Mariner i minst 1 time eller over natten.
  3. Træ kjøttet på grillspyd og grill det på middels varme i 10-15 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.
  4. Bland salat, paprika, vårløk, koriander og limesaft til salat.


Dette trenger du til tzatziki:

  • 1 agurk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 dl gresk yoghurt
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ss hakket dill eller persille


Slik gjør du:

  1. Skrell og grovrasp agurken. Legg raspet agurk i en sil og
    press ut overflødig væske.
  2. Bland agurken med finhakket hvitløk, yoghurt, olivenolje og sitronsaft i en bolle.
  3. Dryss over hakket dill eller persille.


Tips! Server gjerne med pitabrød eller annet godt brød.