4 personer
Steketid: 15 minutter
Forberedelsestid: 1 time 15 minutter
Dette trenger du:
- 500 g lammekjøtt, i terninger
- 2 ss nøytral olje
- 1 ss soyasaus
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ss ingefær, revet
- 1 ss honning
- 1 ts five spice-krydder
- 1 ts salt
- 1/2 sitron, saften
- 1 pose salatblanding
- 1 søt paprika, i skiver
- 1 vårløk, finsnittet
- 1 potte koriander, grovhakket
- 1 lime, saften
Slik gjør du:
- Bland lammekjøtt, olje, soyasaus, hvitløk, ingefær, honning, five spice-krydder og salt i en bolle.
- Mariner i minst 1 time eller over natten.
- Træ kjøttet på grillspyd og grill det på middels varme i 10-15 minutter eller til kjøttet er gjennomstekt.
- Bland salat, paprika, vårløk, koriander og limesaft til salat.
Dette trenger du til tzatziki:
- 1 agurk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 2 dl gresk yoghurt
- 1 ss olivenolje
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts salt
- 1/2 ts pepper
- 1 ss hakket dill eller persille
Slik gjør du:
- Skrell og grovrasp agurken. Legg raspet agurk i en sil og
press ut overflødig væske. - Bland agurken med finhakket hvitløk, yoghurt, olivenolje og sitronsaft i en bolle.
- Dryss over hakket dill eller persille.
Tips! Server gjerne med pitabrød eller annet godt brød.