julemat
Pinnekjøtt-taco med sennepskrem og tyttebærsalsa
Har du rester etter pinnekjøttlaget? Da skal du lage pinnekjøtt-taco med herlige juleingredienser. Bedre restemat får du ikke!
20min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
4 porsjoner
1 kgferdig kokt pinnekjøtt (renset)
14 stkfersk rosenkål
1 begerrørosrømme
1 tssitronsaft
1 ssdijonsennep
2 dltyttebær
2 sssukker
1 sseplecidereddik
2 pklomper eller lefser
Fremgangsmetode
Damp pinnekjøttet til kjøttet faller av beina, eller bruk pinnekjøttrester. Rens pinnekjøttet og ta vare på kjøttet.
Damp rosenkålene og del dem i seks båter.
Bland rømme, sitronsaft og sennep.
Kok opp tyttebær og sukker. Bærene skal ikke bli syltetøy. De skal varmebehandles lett til sukkeret smelter. Tilsett eddik. Skru av og kjøl ned.
Stek lefsene/lompene i en panne med litt olje. Èn og èn av gangen.
Server tacolefsene med sennepsdressing i bunnen, strimlet pinnekjøtt, rosenkålbåter og tyttebærsalsa på toppen. Du kan også bruke rosenkålblader.