Til hovedinnhold
julemat

Pinnekjøtt-taco med sennepskrem og tyttebærsalsa

Har du rester etter pinnekjøttlaget? Da skal du lage pinnekjøtt-taco med herlige juleingredienser. Bedre restemat får du ikke!

Pinnekjøtt-taco med sennepskrem og tyttebærsalsa

20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

ferdig kokt pinnekjøtt (renset)

fersk rosenkål

rørosrømme

sitronsaft

dijonsennep

tyttebær

sukker

eplecidereddik

lomper eller lefser

Fremgangsmetode

Damp pinnekjøttet til kjøttet faller av beina, eller bruk pinnekjøttrester. Rens pinnekjøttet og ta vare på kjøttet.
Damp rosenkålene og del dem i seks båter.
Bland rømme, sitronsaft og sennep.
Kok opp tyttebær og sukker. Bærene skal ikke bli syltetøy. De skal varmebehandles lett til sukkeret smelter. Tilsett eddik. Skru av og kjøl ned.
Stek lefsene/lompene i en panne med litt olje. Èn og èn av gangen.
Server tacolefsene med sennepsdressing i bunnen, strimlet pinnekjøtt, rosenkålbåter og tyttebærsalsa på toppen. Du kan også bruke rosenkålblader.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆