Til hovedinnhold
snacks

Friterte mozzarella-sticks med hot tomatdipp

Smeltet ost, knasende sprøtt skall og hot tomatsaus - kan det bli bedre? Friterte mozzarella-sticks med hot marinaradipp er kosemat på øverste hylle.

Friterte mozzarella-sticks med hot tomatdipp

45min / 1t 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

Dette trenger du til tomatdippen:

hele tomater

stor sjalottløk

hvitløk

olivenolje

smør

tomatpuré

sukker

chiliflak

salt

Dette trenger du til mozzarella-sticks:

mozzarella (fast, i blokk)

hvetemel

egg

helmelk

panko (tørkede brødsmuler)

hvitløkspulver

løkpulver

tørket basilikum

tørket oregano

tørket persille

tørket timian

vegetabilsk olje

gressløk

Fremgangsmetode

Start med å lage dippen: Kjør de hermetiske tomatene til en jevn blanding med en stavmikser. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Varm olje og smør i en gryte over medium varme. Fres sjalottløken til den er gyllen og blank, ca 5-7 minutter. Tilsett hvitløk og stek videre i 1-2 minutter.
Tilsett tomatpuré, sukker og chiliflak. Tilsett tomatene. Skru ned temperaturen og la det småputre i 15-20 minutter. Smak til med salt helt til slutt.
Start så på ostepinnene. Del osten i 1 cm tykke staver. Vend stavene i mel og legg dem over i et dørslag for å riste av overflødig mel.
Du kan også bruke andre typer fast ost, som cheddar, ridderost eller klassisk gulost.
Pisk egg og melk i en bolle. Sett til side. Bland pankoen med krydderet. Sett til side.
Dypp ostepinnene i eggeblandingen og vend så i pankoblandingen. Press det lett sammen. Dypp ostepinnene i eggeblandingen og pankoen en gang til. Legg ostepinnene på en rist eller fjøl og sett det i fryseren i minimum en time.
Varm oljen til 175 grader i en stor gryte. Bruk gjerne et friteringstermometer. Sjekk om oljen er varm nok ved å dyppe en tresleiv ned i oljen. Det skal bruse og boble i oljen når den er varm nok.
Legg ostepinnene forsiktig ned i oljen en og en av gangen. Ikke friter for mange av gangen. Snu litt rundt på dem så de blir jevnt fritert, ca 2-3 minutter.
Legg dem over på tørkepapir for å renne av seg et par minutter før servering. Server sammen med hot marinara dipp og gjerne litt finhakket gressløk.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆