Til hovedinnhold
pasta

Ekte italiensk gnocchi med salviesmør

Liker du enkel, rustikk mat med smak av Italia bør du definitivt lage hjemmelaget gnocchi med salviesmør. Opplevelsen er verdt innsatsen!

Ekte italiensk gnocchi med salviesmør

20min / 50min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

2 porsjoner

melne poteter

ricotta

eggeplommer

salvieblader (finhakket)

salvieblader (hele)

salt og pepper

extra virgin olivenolje

finrevet parmesan ( + ekstra til topping)

tipo 00 hvetemel

smør til steking

salt til kokevannet

Fremgangsmetode

Start med å koke potetene møre. La potetene avkjøles litt. Skrell dem og knus dem med en gaffel. Sett til side.
Bland sammen ricotta, to eggeplommer, finhakket salvie, salt, pepper og olivenolje i en bolle. Bland inn moste poteter. Spe på med mel og 100 gram raspet parmesan.
Når du har rørt inn all parmesanen må du eventuelt justere med mer mel til konsistensen er så fast at det går an å trille tynne pølser av deigen. Er deigen for fast kan du tilsette en ekstra eggeplomme.
Vipp deigen over på benken og del den i et par emner. Trill hvert emne til en tynn pølse, ca. 2 cm bred. Kutt så av biter på ca. 1 cm. Klem hver bit litt flat med en gaffel.
Kok opp vann i en stor, bred kjele. Gnocchien bør kokes i flere omganger så det ikke blir for fullt. Ha litt salt i vannet og legg gnocchi forsiktig i vannet. Rør forsiktig rundt. Gnocchien er ferdig ca. 1 minutt etter at de flyter opp.
Bruk en hullsleiv til å løfte gnocchien ut av vannet. Legg dem på litt tørkepapir så de får rent av seg.
Varm en stor stekepanne og smelt smøret på medium temperatur til det begynner å boble og frese. Tilsett en neve salvieblader og så gnocchien. Stek i et par minutter på hver side.
Server gnocchien med salvien og smøret fra panna. Rasp litt ekstra parmesan over før servering.
Tips! Prøv å bruke søtpotet eller gresskar i stedet for vanlig potet for en spennende gnocchivariant!
Tips! Gnocchi kan fryses. Avkjøl dem, spre dem utover et brett og frys dem ned. Når de er frosne, kan de samles og oppbevares i en frysepose eller –boks. Ikke tin dem før de skal varmes opp igjen. Da klistrer de seg sammen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆