Til hovedinnhold
pasta

Hjemmelaget pasta uten maskin

Du trenger ikke spesialutstyr for å lage pasta hjemme. Her får du tipsene som gir deg en smidig deig og vellykket resultat. Server med hjemmelaget pesto - og hele familien blir lykkelig.

Hjemmelaget pasta uten maskin

1min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

tipo 00 hvetemel

egg

hvitvin

olivenolje

salt

Dette trenger du til basilikumpesto:

basilikum (stilker og blader)

pinjekjerner (ristet gylne i tørr panne)

finrevet parmesan

god olivenolje

salt og pepper (smak til)

finhakket hvitløk

sitronsaft

Fremgangsmetode

Denne fremgangsmåten gjelder for fire personer hvis hver og en lager sin egen porsjon. Skal du lage 4 porsjoner, bruker du alle fire eggene, all oljen og vinen samtidig.
Legg melet på benken og form en fordypning i melet.
Knekk egget i fordypningen. Rør egget i litt av melet med en gaffel.
Hell på vin og olje. Rør og ta med mer og mer mel for hver gang du rører.
Elt deigen godt med hendene. Bruk opp mot 10 minutter.
Del deigen opp i emner hvis du lager en stor porsjon. Ta frem en lang kjevle eller kjevlepinne. Strø på nok mel og kjevle deigen rund og ganske tynn slik at den nesten er gjennomsiktig. Strø på mer mel.
Bruk litt tid på denne kjevlingen, for den er veldig viktig.
Skjær deigen i tynne strimler.
Kok pastaen ca 1 minutt i fosskokende, saltet vann. Nå kan du ha pastaen over i pestoen og la den ligge i sausen maks 2 minutter før du serverer pastaen.

Slik lager du basilikumpesto

Ha stilker og blader fra basilikumen i en blender.
Rist 1 dl pinjekjerner i en panne slik at de blir lett gylne, men ikke brent.
Finriv en stor neve (med topp på) med parmesan. Legg pinjekjerner og parmesan i blenderen sammen med hvitløk og basilikum.
Hell på god olivenolje. Blend til en deilig puré. Smak til med sitronsaft, pepper og salt.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆