Til hovedinnhold
pasta

Slik lager du ekte Spagetti Bolognese

Spagetti Bolognese er enkel og ærlig mat som er perfekt å nyte i godt selskap. Med litt ekstra tålmodighet kan det også være en klassiker som skaper ekte kjøkkenhelter.

Slik lager du ekte Spagetti Bolognese

2t 30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

5 porsjoner

Dette trenger du:

olivenolje

svinekjøtt (nakkekotelett eller usaltet sideflesk, helt stykke)

oksekjøtt (høyrygg eller mørbrad, helt stykke)

gul løk (finhakket)

pancetta (eller bacon)

hvitløk (finhakket)

gulrot (finhakket)

stangselleri (finhakket)

laurbærblader

hvitvin (evt. eplemost eller grønnsakbuljong)

tomatpuré

tomat passata

salt

nykvernet pepper

Dette trenger du til servering:

spagetti

parmesan (revet)

frisk basilikum

Fremgangsmetode

Varm halvparten av oljen i en stor, tykkbunnet gryte på sterk varme. Brun kjøttet på alle sider og ta det opp av gryten.
Senk varmen til middels styrke og varm opp resten av oljen. Stek løk og pancetta i ca. 5 minutter til løken er blank og mør.
Tilsett hvitløk, gulrot, stangselleri, laurbærblad i gryta. La alt surre forsiktig i ca. 5 minutter, uten at hvitløken blir brent. Rør om underveis.
Hell over vin og kok til væsken er redusert til halvparten.
Rør inn tomatpuré og tomat passata og kok opp igjen. Senk temperaturen og legg kjøttet tilbake i gryta. Gryteretten skal så vidt småkoke i 2 timer.
Ta ut kjøttet og skjær det i mindre biter. Rør kjøttet inn i sausen igjen, smak til med salt og pepper, og hold det varmt til spagettien er ferdig kokt.
Kok pastaen som anvist i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og ha pastaen over i en stor oppvarmet serveringsbolle.
Vend revet parmesanost med spagettien og tilsett deretter kjøttsausen. Vend godt slik at sausen dekker alt.
Topp med friske basilikumblader og ekstra parmesanost og server med én gang.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆