Visste du at avokado er en frukt som vokser på trær? Smaken er mild, rund og nøytral - noe som gjør den meget anvendelig. Alle kjenner til klassikeren guacamole, men avokado kan brukes til så mye mer.

På grunn av den kremete konsistensen passer avokado bra i kalde supper, som en forrett sammen med reker, i salater, desserter og smoothie eller rett og slett som pålegg. Eller her som en kremet avokadopesto til pasta.

Ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt er avokado noe av det sunneste du kan spise. Derfor har vi laget en hverdagspastarett med kremet avokadopesto som passer perfekt nå på nyåret hvor vi gjerne ønsker å spise litt sunnere og lettere.

Oppskrift på pasta med avokado-pesto

Avokado er supersunt og egner seg kjempegodt som saus og pesto til pasta. lag denne friske, gode vegetarpastaen når du vil ha noe skikkelig digg!

Pesto av avokado

Å lage sin egen pesto er kostbart. Det skal ganske mye basilikum til for at det skal monne og bli en tykk og deilig pastasaus. Derfor har vi laget en litt annerledes pesto til denne retten. Vi beholder den gode smaken fra en klassisk pesto, men ”sper på” med avokado og spinat. I tillegg bruker vi noe av kokevannet fra pastaen som inneholder mye stivelse til å få riktig konsistens på pestoen. Resultatet blir en næringsrik, kremete og fyldig pastasaus.

Avokado inneholder en høy andel umettet fett, noe som er gunstig for kolestrolnivået i blodet.

<<LES OGSÅ: Har du lyst til å lage sunn sjokoladeis av avokado, finner du oppskriften her.>>

Sjekk at avokadoen er moden

Et lurt lite tips for å se om avokadoen er spisemoden er å fjerne den lille knoppen eller stilken på enden. Er kjøttet under friskt og grønt, er frukten moden. Er det brunt, er frukten overmoden.

Er stilken vanskelig å fjerne er avokadoen ikke helt spiseklar ennå.

Dyrk ditt eget avokadotre

Visste du at du kan dyrke ditt eget avokadotre fra avokadosteinen? Vask steinen godt og legg den i vann til det spirer. Så planter du steinen i jord og etter hvert får du en flott grønn plante.

OBS! Avokadotreet vil sannsynligvis aldri bære frukt i vårt klima, men gøy er det jo likevel!

Kilde: Frukt.no

Oppskrift på pasta med kremet avokado-pesto.

Dette er skikkelig kosemat når du er fysen på noe godt. Heldigvis inneholder den mye sunne, gode saker.

 

Pasta med avokadopesto

 • 500 g spagetti
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 avokado, godt modne
 • 200 g spinat
 • 50 g pinjekjerner
 • 1 potte basilikum
 • 100 g parmesan
 • 1 ss sitronsaft
 • salt og pepper, smak til

 

Slik gjør du:

 1. Kok spagetti som anvist på pakken. Ta vare på noe av kokevannet!
 2. Ha avokado, hvitløk, spinat, pinjekjerner og basilikum i en blender. Rasp parmesanosten over. Spar gjerne litt basilikum og parmesan til garnityr!
 3. Kjør til en jevn, kremete mos. Tilsett litt av pastavannet til du har ønsket konsistens. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
 4. Hell sausen i en stor bolle og bland inn pastaen.
 5. Topp med litt ekstra parmesan og basilikum.

 

Tips!

Pastavann inneholder mye stivelse og egner seg godt til å blande i mange typer pastasauser for å få et fyldigere resultat.

Se flere oppskrifter med pasta