Til hovedinnhold
pasta

Saftig og mettende grønnsakslasagne

Sunn hverdagsmat trenger ikke være kjedelig. Hvorfor ikke lage en kjøttfri variant av den italiensk favoritten lasagne?

Saftig og mettende grønnsakslasagne

1t 10min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

smør

finhakket løk

finhakket hvitløk

spinat (frossen)

ricotta (eller cottage cheese)

Dette trenger du til sausen:

olivenolje

finhakket løk (liten)

finhakket hvitløk

tomater

basilikum

tørket oregano

dijonsennep

balsamicoeddik

sukker

lasagneplater (så mange plater du trenger til formen)

revet ost

parmesan (finrevet)

Fremgangsmetode

Forvarm stekeovnen til 180C.
Smelt smør i en panne og stek løk og hvitløk i 3-5 minutter, til det blir mykt.
Ha i spinat og la det putre i 5 minutter, eller til en del av vannet er fordampet.
Avkjøl lett og kjør blandingen i en kjøkkenmaskin sammen med ricotta/cottage cheese til alt er godt blandet. Smak til med salt og pepper.
Saus: Varm olje i en kjele og stek løk og hvitløk på lav varme i 8-10 minutter.
Ha i resten av ingrediensene. Kok opp, skru ned temperaturen og la det putre i 10-15 minutter, til sausen tykner
Bruk en ildfast form (ca. 2 liter) og legg litt av sausen i bunnen.
Ha på litt av fyllet og så et lag med lasagneplater.
Gjenta til du ender opp med et lag med fyll og dekk over med revet ost.
Stek i 35-40 minutter – la den hvile i 5 minutter før servering.
Server gjerne med en grønn salat ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆