Til hovedinnhold
frukt og grønt

Bakt søtpotet med digg fyll

Bakt søtpotet er den ultimate kosematen! Lag dem med urtesmør, bacon og ost.

Bakt søtpotet med digg fyll

1t 20min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du:

søtpoteter (middels store)

olivenolje

rømme (til fyll og topping)

revet ost (cheddar eller mozzarella)

bacon

salt og kvernet pepper

sitronsaft

gressløk ( til topping)

Dette trenger du til urtesmør:

romtemperert smør

hvitløk

friske urter (dill, persille, gressløk)

Fremgangsmetode

Forvarm ovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Prikk noen hull i søtpotetene med en gaffel og bak dem hele i 60 minutter.
Lag urtesmør ved å blande finhakkede urter og hvitløk sammen med romtemperert smør. Fordel smøret som en lang pølse på litt bakepapir og rull papiret tett rundt. Snurr sammen i endene. La smøret avkjøles i kjøleskap før bruk.
Del søtpotetene i to og grav ut mesteparten av kjøttet så du har et søtpotetskall igjen med ca. 1 cm kant. Drypp litt olivenolje over. Legg baconstrimlene på samme brett, og stek videre i 10 minutter. Skru ned temperaturen til 180 grader.
Mos søtpotetkjøttet med halvparten av rømmen. Smak til med sitronjuice og litt salt og pepper. Bland inn i halvparten av osten.
Fyll søtpotetskallene med mosen, og topp med resten av osten. Gratiner i 5-10 minutter, eller til osten er helt smeltet og gyllen.
Server søtpotetene med en rømmeklatt og litt hvitløkssmør. Topp med frisk gressløk og smuldre baconstrimlene over.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆