Til hovedinnhold
frukt og grønt

Uimotståelige gode hasselbackpoteter med bacon

En herlig klassiker har fått ny topping! Du må ikke lage for lite av disse hasselbackpotetene – de forsvinner raskere enn isen smelter i sola.

Uimotståelige gode hasselbackpoteter med bacon

1t / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

medium store poteter

bacon (finhakket)

smør

frisk timian

parmesan (finrevet)

salt og pepper (etter smak)

Fremgangsmetode

Start med å lage brunet smør. Det gjør du ved å smelte smør forsiktig i en kasserolle. Når smøret begynner å bruse og skumme, skal du følge med. Ta kasserollen av varmen når du kjenner en lett duft av nøtter og smøret er gyllent.
Fjern skum og bruk bare det klare smøret. La bunngrumset bli igjen.
Vask potene og legg hver potet mellom to spisepinner. Langsiden skal være i kant med spisepinnene. Bruk en skarp kniv og skjær jevne skiver i poteten (bredden av poteten) helt til du når kanten på spisepinnene.
Legg potetene i en ildfast form og pensle med smøret.
Finhakk timian og dryss over potetene sammen litt salt og pepper.
Sett i forvarmet ovn på 220 grader i 30 minutter.
Pensle potetene igjen med smør. Sett i ovnen i 20 minutter.
Ta ut potetene og dryss parmesan og bacon over. Sett i ovnen i ca. 10 minutter eller til potetene er ferdige.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆