Poteter er godt, enten du koker, steker eller moser dem. Men hva med å gjøre alle tre tingene samtidig? Det blir godt, det!  

Idéen om flatklemte og sprøstekte poteter oppsto etter at vi hadde noen rester av kokte poteter igjen fra en middag. Hvordan gi restepotetene nytt liv?

Svaret ble å klemme dem flate, drysse på noe digg og sprøsteke dem under grillelementet i stekeovnen. Metoden er naturlig nok litt mer tidkrevende enn å lage helt vanlige poteter, men resultatet blir noe helt annet. Og myyye bedre!

Oppskrift på knuste poteter med hvitløksmør og parmesan.

Kunste poteter er det ultimate tilbehøret til grillmaten i sommer. Du trenger kokefaste poteter, gjerne liten til medium i størrelse. Tenk deg at hver potet skal være en munnfull eller to. Vi har brukt amadinepoteter til disse potetene.

Myke og sprø poteter

Knuste poteter er myke inni, sprø på utsiden og i tillegg ostegratinert - kan det egentlig bli bedre? Potetene passer godt til all slags grillmat, enten det er en mør biff eller et saftig fiskestykke.

Potetene kan også sprite opp et pølsemåltid, vi lover deg at gjestene vil forsyne seg grådig av potetene!

Oppskrift på knuste poteter med hvitløksmør og parmesan.

Disse potetene er så gode at de fungerer som en egen snack. Lag da gjerne en enkel rømmedressing med litt krydder og finhakkede urter som du kan dyppe dem i. Litt som chips, bare myyye bedre.

KNUSTE POTETER MED HVITLØKSMØR OG PARMESAN

Dette gir tilbehør til 4-6 personer:

 • 1 kg kokefaste poteter, liten-medium størrelse
 • 100 g smør
 • 4 hvitløksfedd
 • 3 ss finhakket persille + mer til topping
 • 1 ts salt
 • 1 ts pepper
 • 100 g parmesan

 

Slik gjør du:

 1. Forvarm ovnen til 200 grader med grillelementet på.
 2. Kok potetene i 30-35 minutter til de er møre (eller bruk restepoteter).
 3. Fordel potetene utover et stekebrett kledd med bakepapir og klem den halvveis flate ved hjelp av en potetstapper eller stor gaffel.
 4. Smelt smør og tilsett finhakket hvitløk og persille og fordel utover potetene. Krydre med litt salt og pepper.
 5. Finrasp parmesan og dryss over potetene.
 6. Stek under grillelementet i 10-15 minutter, eller til de er gylne i kantene. Topp med litt ekstra finhakket persille og server sammen med din favorittgrillmat.

SE FLERE OPPSKRIFTER MED POTETER